Danmarks udenrigspolitiske strategi i relation til Arktis | 10 i karakter

Indledning
Kære Jeppe Kofoed. Jeg vil i denne opgave give et bud på hvilken udenrigspolitisk strategi du kan bruge i relation til situationen i Arktis.

Hvor jeg vil komme ind på hvordan den geopolitiske situation er og hvilken betydning det har, at Danmark er en små stat og i rigsfællesskabet.

Derefter vil jeg opstille et mål og derefter begrunde hvilke muligheder og midler der er for at nå dette mål i sammenhæng med situationen i Arktis.

Dette vil blive begrundet ud fra teoriretninger liberalisme, realisme og konstruktivisme. Til sidst vil jeg fortælle hvilken strategi jeg vil anbefale, man skal bruge taget alt overstående i betrækning.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Danmark situation i forhold til Arktis
Strategien
- Mål
- Midler
Konklusion

Uddrag
Danmark står i en situation, hvor militæret ikke er særlig stort, medvirkende fra tabte krige. Og Danmark er et lille land, når man kigger på areal og befolkningstallet.

Dog er Danmark et land med en højt udviklet økonomi og står stærkt, når man eksempelvis ser på klima, teknologi og viden.

Det har den betydning at Danmark ikke på egen hånd kan bruge en metode, som stokkemetoden, da det handler om at trusler overfor andre lande.

Dog har de mulighed for at bruge gulerodsmetoden og prædiken, når man snakker udenrigspolitiske midler.

Derfor ser man også ofte fra små staters side, at de vælger at tilpasse sig de internationale spilleregler og støtter sig op af stormagter, som eksempelvis Danmark gør med USA.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu