Danmarks holdning til OECD’s forslag

Indledning
Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, eller ”OECD” om man vil, er en organisation der skal sikre høj og stabil vækst til forbedring af befolkningens levestandard. Da OECD er en stor, global forening, har den også indflydelse på Danmark. I en OECD-rapport som blev offentliggjort i 2010, fremviser organisationen en række forslag til forbedringer og løsninger på visse aspekter, i det danske samfund. OECD mener blandt andet, at der gradvist skal indføres brugerbetaling og at skatterne skal sænkes, til fordel for vækst og på grund af generelt behov for økonomisk konsolidering i alle lande.

Privatisering af den offentlige sektor var også et punkt, i rapporten, som skulle ”booste” den danske økonomi. Mange undersøgelser blev foretaget i forbindelse med disse anbefalinger fra OECD, heriblandt en del Gallup-undersøgelser. Hvad synes den danske befolkning altså om OECD’s forslag, og bliver der bakket op omkring dem, på trods af markante anbefalinger, som f.eks. afskaffelsen af efterlønnen.

Uddrag
Figur 1 viser en undersøgelse, som blev foretaget af Gallup i 2012. Undersøgelsen er formidlet i form af et horisontalt stablet pindediagram, der bygger på 1027 repræsentativt udvalgte vælgere. Figuren har som formål, at vise den danske befolknings holdninger til skatten i landet.

Mere specifikt, blev 1027 mennesker spurgt om de synes det ville være mest fornuftigt for Danmark, hvis deres husstand skulle betale mere eller mindre i skat. I forspalten ser vi en kategorisering af de adspurgte, i køn, alder og partivalg. Hovedspalten fremviser de forskellige svarmuligheder, som her er graden af hvor meget/mindre man vil betale i skat. Det særligt iøjnefaldende ved figuren er den store mængde folk som ikke mener, at skatten skal ændres. I næsten alle forspaltens kategorier, er der flest procent der har svaret, at de synes skatten skal forblive uændret. Kun i målingerne for Liberal Alliance er ”Uændret” ikke det hyppigste svar. Her er der 42% der mener at skatten skal sænkes og 27% der ikke mener, at den skal ændres. Det er også værd at lægge mærke til mængden af respondenter der mener at skatten skal være ”Meget mindre” og hvordan den er betydelig højere.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu