Dan Cake A/S

Opgavebeskrivelse
1. Beskriv Dan Cake med anvendelse af relevante faglige begreber og identificer virksomhedens kernekompetencer.

2. Analysér konkurrenceforholdene på det danske kagemarked.

3. Giv en begrundet vurdering af, hvordan konkurrenceforholdene kan påvirke den fremtidige tilpasning af Dan Cakes produktparameter.

4. Diskutér hvordan Dan Cake kan skabe vækst i kagemarkedet. Inddrag artiklen ”mere sirlig end syndig? Din kage afspejler dine værdier” i diskussionen.

Indledning
Dancake er et dansk aktieselvskab, etableret at Jens Eskildsen tilbage i 1931 i Midtjylland. Dancake er en produktionsvirksomhed, som producerer kager. Dancake operer på B2B markedet. Dancake har 178 ansatte i Danmark, og har derudover datterselvskaber i Polen og Bangladesh.
Virksomhedens er især kendt for deres skærekager og roulader i Scandinavian. De er desuden også største producent, af de førnævnte vare.
Dancakes sortiment består af 3 varegrupper ”standard”, ”Premium” og ”frost” kager. Under hver varegruppe har de en masse substituerende produkter. Derfor er Dancakes sortiment relativt smalt, dog meget dybt....

Uddrag
3. Giv en begrundet vurdering af, hvordan konkurrenceforholdene kan påvirke den fremtidige tilpasning af Dan Cakes produktparameter.

Taget udgangspunkt, i den forrige analyse af branchen, så står det klart – at nye udbydere samt leverandørerne, ikke er truende for Dancake og deres produktparametre. Derfor skal fokusset derimod rettes i mod de etableret virksomheder, samt køberne.
De tendenser som ses i dagligdagen kan gå hen at påvirke Dancakes produktparametre. Da køberne er blevet mere opmærksomme på sundhed, så vil nogle forbrugere skifte eftermiddagskagen ud, med sunderen alternativer, eller faktisk helt skippe eftermiddagskaffen.
Derfor vil det højest sandsynligt, være nødvendigt at være innovative – og tænkte i nye alternativer. Det vil sige, at der enten skal laves om på evt. sukkerindholdet i nogle kager, eller udvide sortimentet med sukkerfrie kager osv.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!