Brevet af Marina Cecilie Roné | Analyse

Indledning
Titlen på novellen er “Brevet”, og er skrevet af Marina Cecilie Roné. Novellen er en del af novellesamlingen Blomsterbørnene som blev udgivet i 2006. Den handler om 2. verdenskrig og dens påvirkning på samfundet.

Marina debuterede i 1990 med novellesamlingen “Ud af et skød”, som med sine skildringer af børns seksualitet, vakte stor debat. Hun har både været kritiker på Politiken, debatredatør på Information og ansat ved Jyllands Posten.

Indholdsfortegnelse
Indledning

Komposition

Personer

Miljø

Virkemidler

Fortolkning

Konklusion

Uddrag
I præsentationen får vi flere oplysninger om hende. Vi får lidt viden om, hvordan hun ser ud, og at “Det er Wilmas dag,” side 1 linje 2.

Langsomt bliver der lagt op til en konflikt. Hun har lige fuldført 18 måneders arbejde og afleveret sin afhandling, men alligevel er der noget galt. Der er noget, som hun ikke har lyst til.

I uddybningen bliver vi introduceret til problemet, som er brevet til hendes forældre, som hun ikke kan skrive. “Atten måneders arbejde var bragt frem til sidste punktum

og så stod hun på den trappe og vidste, at hun først måtte skrive et længe udsat brev til sine forældre, før hun kunne nyde det,” side 1 linje 7. Hun bliver ved med at gå i stå med brevet og ændrer flere gange indholdet i brevet.

Hun føler, at hun ikke har mere at sige, og det ikke er godt nok. Hun bliver ved med at udskyde det, kommer med undskyldninger og glemmer brevet. Ens kendskab bliver bedre til Wilma, hendes følelser og liv.

Point of no return er, når hun får brevet skrevet færdigt og stikker brevet i sin taske. Hun tager sin lysegule hat, rosa læbestift på og er klar til at aflevere brevet til hendes forældre. Der er ingen vej tilbage end at få brevet sendt.

Konfliktoptrapningen er, hvor Frau Sachsenröder ringer på døren. Hun kommer for at fortælle at der krig, og der brydes Wilmas perfekte boble. Hun ser realiteten i øjnene.

Krigen sætter flere problematikker op for Wilma, og hun overvejer flere ting, som hun nu bliver usikker på. Side 4 linje 19 “Det er, som om nogen har flyttet målstregen, netop i det øjeblik hun skulle passere den.

Hun kigger på brevet og kuverten og forældrenes navne. Det er forældet nu,”. Brevet var endelig blevet færdigt, men krigen forhindrede Wilma med at få det sendt.

Klimaks er, når hun skriver det nye mere dystre brev, folder det sammen og lægger i kuverten. Hun har fået løst hendes problem, som var, at skrive det endelige brevet færdigt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu