Blåmuslinger som grisefoder | Biologi Rapport

Indholdsfortegnelse
1. Forklar, hvorfor proteinindholdet i grisefoder har betydning for grises vækst.

2. Afbild filtrationsrate som funktion af længde af blåmusling.

2. Vurder, om resultaterne bekræfter gymnasieelevernes hypotese.

4. Forklar, hvordan muslingefarme kan kompensere for udledningen af plantenæringsstoffer fra griseproduktion. Inddrag figur 2.

5. Giv forslag til andre forhold, der bør undersøges, inden muslinger anvendes i stor skala som foder til grise.

Uddrag
Der undersøges blandt andet i projektet om blåmuslinger eventuelt kunne være en ny proteinilde, for grise inde for dyreindustrien.

Proteiner er vigtigt for en hver levende organismes der skal vokse, fordi proteiner er en del af mange kropsprocesser, og derfor er det vigtigt, at gris’ foder er fyldt med proteiner, så de kan vokse og slagtes.

For at få disse kemiske processer hurtigere overstået, så kan man tilføje katalysatorer (enzymer), som foranlediger størrelsesvæksten i grise. Væksthormoner kan også holde på proteiner.

Muskelvækst er en proces i kroppen, som benytter sig af det overskydende protein man indtager dagligt, og derfor er kødproduktionens produkt muskler.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu