Opgavebeskrivelse
Opgave 1 - Redegør for udviklingen inden for salget af benzindrevne biler på det danske marked
Opgave 2 - Analyser 1 - 2 relevante led i forhold til værdikædens primære aktiviteter
Opgave 3 - Analyser købsbeslutningsprocessen ved køb af en elbil for en selvvalgt målgruppe på konsumentmarkedet for mellemklassebiler for elbiler
Opgave 4 - tag stilling til følgende udsagn
Opgave 5 - Identificer væsentlige udfordringer for Nissan Leaf. Diskuter mulige løsninger af de mest relevante udfordringer.

Uddrag
Det danske marked for benzindrevne biler har igennem de seneste år oplevet en markant ændring.

På bilag 2 fremgår det på den anden model, at der fra 1990 til 2017 har der været en generel stigning i forbindelse med registrerede biler i Danmark.

Det fremgår af bilag 1, at der ”På blot 10 år er den danske vognpark vokset med 495.379 personbiler, og vi er nu blot et mulehår fra at passere 2,6 millioner personbiler”.

Dette vidner om, at der er flere og flere danskere, der har købt biler i løbet af de seneste 10 år.

Det fremgår også på bilag 1, at ”på bare fem år er personbiltætheden vokset med 10 % i Danmark, mens den i Norge, Sverige og Tyskland er vokset med henholdsvis 5,9%, 2,3% og 4,6%”.

---

Til at analysere 1-2 relevante led i forhold til værdikædens primære aktiviteter med fokus på markedet for benzindrevne biler, har jeg valgt, at jeg vil analysere produktion samt markedsføring og salg, for at se, hvad der kan optimere de interne forhold.

Jeg har desuden valgt at fokusere på bilproducenten ”Mazda”, hvor jeg har antaget, at de ikke har foretaget nogle tiltag i forhold til at optimere de interne forhold.

Det er relevant at kigge på produktionen, når man kigger på virksomhedens primære aktiviteter. Det er det, da det ligesom er her, at virksomhedens produkter bliver fremstillet med henblik på afsætning. Produktionen af benzindrevne biler har eksisteret i betydeligt flere år, end produktionen af elbiler har gjort.

Dog er der i de seneste år kommet en tendens blandt danskere i forhold til at passe på miljøet, samt tænke på miljøet, når man handler ind, hvilket kan mærkes på den stigende interesse inden for elbiler.