Indledning
Reality-tv er noget som alle har stødt på, på den ene eller den anden måde, variationen på programmer er stor, og publikummet ligeså.
I Danmark ses det ofte at, teenagere og unge stræber efter berømmelse og rigdom, og ofte er den nemmeste vej til dette, gennem reality-tv. I mini-dokumentaren ”Selvoptaget” fra år 2014, får vi et indblik i realityprogrammernes verden.
Vi får et indblik i de unge deltageres verden, samt hvilke ambitioner de havde før showet, og hvad de har at samle fra deres oplevelser på showet, samtidig får vi også en supplerende stemme fra producerne fra et af realityshowene, værende ”Paradise Hotel”.
Som sagt får vi et indblik deltagernes tur gennem showbusiness, og oven i dette hvorfor reality verdenen kan være et sats, som i de fleste tilfælde ender i fiasko for de unge deltagere, på grund af producernes forskruede fremstilling, eller andre faktorer.
Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver
Uddrag
Som sagt er Reality-tv et voksende fænomen i Danmark og resten af verden. Tusinde af unge drømmer om at blive en del af reality-verdenen, men kan denne tilsyneladende glamourøse livsstil have en bagside, som de færreste egentlig kender til? Dette er et emne som bliver taget op i medieklippet Selvoptaget fra DR 1.
Den tidligere dobbelte Big Brother realityshow vinder Jill Nielsen, er en af de eks-castede som vi møder i medieklippet.
Jill indrømmer selv i medieklippet at hun var en af de risikovillige unge, som ikke havde nogen grænser i korrelation til sin egen selviscenesættelse. Hun drømte om den røde løber og det kendte liv.
Hvilket man jo også kunne sige at hun opnåede efter at have vundet Big Brother to gange. Hun fortæller at hun var forblændet af de smukke og sjove mennesker hun var i blandt, men at dette hurtigt sluttede da hun forlod programmet, og var tvunget ind i en form for kold tyrker.
De problematikker som hun bringer op, som altså er opstået grundet reality verdenen, ses ofte som typiske, når det gælder deltagerne i showene.
Psykologen fra medieklippet ”Selvoptaget” forklare at de mest almindelige problematikker som ofte ses for deltagerne, er ting såsom problemer med opvækst, hvor individet derfor kan have adskillige diagnoser, som for eksempel depression eller måske endda selvmordstanker.
Skriv et svar