Indledning
Vi lever i en verden i dag, hvor medierne styrer det hele, især reality-tv er blevet et stort hit de seneste par år, som tiltrækker især de unges opmærksomhed, men dog også de ældre aldersgrupper.

Reality-tv fokuserer meget på i dag at fange så mange seeres opmærksomhed som muligt, og det bliver gjort ved at udstille nogle mennesker eller kendte og ud fra deres personlighed.

Her bliver de sat ud for nogle udfordringer, som de klipper sammen så deltagerne bliver udstillet mest muligt, både på den gode og den dårlige måde.

Bagsiden af reality-tv oftest til syne når det bliver klippet sammen, der er ingen filter, og ofte bliver sandheden fordrejet ved hjælp af klipning.

Det kan gøre at vi som seere for dannet et forkert syn på deltagerne, fordi man kan blive udstillet som snot dum eller den største kælling, selvom det ikke er sådan deres personlighed, er, når skærmen er slukket.

Reality-tv er overalt i tv'et, og der kommer hele tiden nyt til. Udover på tv følger vi også med i reality-deltagernes luksusliv på de sociale medier, men hvor lang tid kan man blive ved.

I programmet Selvoptaget fortæller nogle tidligere reality-deltager ud om det at være kendt og bagsiden af det at deltage i reality-tv.

Uddrag
Afsnit 1 som hedder "Gud, gør mig til millionær", får vi et blik i, hvor hurtigt pengene slipper op, de er ved at ramme bunden og må bede om penge fra familie og venner og er endda villig til at sælge nøgenbilleder af dem selv.

En af dem fem reality-deltager er 26-årig Irina, som har medvirket i "Fristet" og er vinder af "Divaer i Junglen", alle pengene divaen vandt, er brugt på tøj, makeup og lange fester i byen. Hun siger i afsnittet, at hun bor hjemme hos sine forældre i en kælder, da der ikke er økonomi til at betale sin egen bolig.

De kendte i dag er for hævet og har ikke egoet til at kunne have et almindeligt arbejde, som Irina udtaler i programmet, "Hvis jeg sætter mig bag en kasse, vil alle tro, at jeg har fejlet, og det kan jeg ikke".

De føler, at det er et nederlag at have et almindeligt arbejde, ligesom de fleste af os andre har. Alt i dag handler om, hvordan folk ser en, og ikke hvordan man selv ser en.

De vil hellere være med i Luksusfælden og ydmyge dem selv, end at sidde bag en kasse i Netto. De er bange for, at de ikke kommer tilbage i rampelyset igen og bliver glemt.