Reality og sociale medier | Dansk Essay | 12 i Karakter

Indledning
Jeg sidder bare og observerer. Gågaden er fyldt med mennesker. Først lægger jeg mærke til en dame, som er lidt op i årene. Jeg vil skyde på, at hun nok er midt i 60’erne.

Hun går meget hurtigt og målrettet, som om hun skal nå noget meget vigtigt. BLING! Siger det højt fra hendes håndtaske.

Mobilen bliver revet hurtigt op af tasken, og der bliver svaret på beskeden med det samme. Selvom hun har travlt og er stresset nok i forvejen, har hun en høj lyd slået til, hver gang hun får en sms, så hun altid kan høre det.

Uddrag
Sådan skriver Jeppe Søe i Ekstrabladet. Han har ret i, at vi på sociale medier giver et indtryk af, at vi har et perfekt liv.

De fleste af os viser kun det, der er værdigt at vise, og resten holder vi for os selv. Nogle af de profiler, som i dag har flest følgere, er dem som tør at stå frem og vise det, der ligger under overfladen.

Vi kan relatere til det uperfekte, og derfor får det os til at føle os normale. Størstedelen viser desværre kun toppen af isbjerget, og det medfører dermed, at mange unge mennesker ikke føler sig gode nok, da de tror, de skal leve op til det perfekte.

Det kan medføre, at unge piger og drenge ender ud i en spiseforstyrrelse eller desperation, fordi de ikke føler sig gode nok.

Sociale medier sætter os piger en bås, hvor du kun er okay, hvis du har pæne former og en smal talje, hvilket langt over haldelen af alle piger ikke kan leve op til. Det er også en kæmpe stres faktor for os når vi har lagt et billede op på Instagram.

Vi går ind og tjekker mindst hver halve time, efter vi har lagt et billedet op, fordi vi tænker: Hvor mange likes har det mon fået nu?

Er der nogen der har kommenteret det? Det er en kæmpe stres faktor, og den eneste grund til, at vi tænker og handler, som vi gør, er fordi vi sammenligner os med hinanden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu