Bagsiden af Danmark | Analyse

Uddrag
For et år siden skrev jeg en projektopgave om antidepressiv medicin, og udover den meget positive placering af danskerne på førstepladsen af verdens lykkeligste lande, så findes der også en anden skala, nemlig en skala over verdens forbrug (misbrug) af antidepressiv medicin.

Danmark ligger nemlig på tredjepladsen på denne skala, og på kun 10 år er antallet af danskere, som får recept på anidepressiv medicin steget fra 256.000 til 462.000. Det har jo absolut ingen sammenhæng med danskernes placering på ”lykkeskalaen”.

Sagen er, at vi måske ikke er så lykkelige, som vi går og tror at vi er, specielt ikke når ca. 1 ud af hver 11 dansker tager medicin mod depression.

De voksende krav og forventninger til mennesket i dagens Danmark skubber flere og flere mennesker ud over kanten, og gør at forbruget af antidepressiv medicin er stigende.

Vi bliver konstant mødt med forventninger og krav i nutidens Danmark. Kravet om præstationen i skolen, i arbejdslivet, i privatlivet og på de sociale medier er gået hen og blevet en kronisk belastning for mennesket. Dette gør at depression er blevet en udbredt lidelse i Danmark.

Er Danmark derfor i virkeligheden blevet verdens lykkeligste pillemisbrugere?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu