Amazon | SO

Problemformulering
Kan Amazons fremtidige vækst sandsynliggøres via faglige analyser?
Giv en kort karakteristik af Amazon.
Analyser Amazons økonomiske vækst og strategi.
Vurder på baggrund af en trendfremskrivning Amazons sandsynlige fremtidige vækst.

Indledning
Jeg har i min SO3 valgt en problemstilling hvor jeg skal analysere og vurderer hvorvidt fremtidig vækst hos Amazon, som er en af verdens største e-handel virksomheder, med en masse grene ud fra så som web hosting og streaming tjeneste, kan sandsynliggøres ved hjælp af faglige analyser.

De faglige analyser der kommer til at indgå i min rapport kommer til at være med fokus på fagene matematik og virksomhedsøkonomi. Jeg vil komme ind på analyser i virksomhedsøkonomi ved at udregne deres nøgletal ud fra deres årsrapporter, og derfra analyserer deres vækst indtil deres nyeste offentlige årsrapport.

Derefter vil jeg kigge på deres vækst, og hvordan Amazon har vækstet og hvordan de i fremtiden vækster ved hjælp af passende model. Jeg inddrager Matematik i min rapport ved at kigge på hvordan deres omsætning har udviklet sig, og om det er muligt at kunne vurdere ud fra matematiske metoder om der kan findes en sammenhængen.

Derfra vil jeg slutte med en konklusion om hvorvidt man ud fra et matematisk og virksomhedsøkonomisk perspektiv kan sandsynliggøre en fremtidig vækst.

Indholdsfortegnelse
Opgaveformulering 3
Abstract 3
Metodeafsnit 4
Indledning 4
Virksomhedskarakteristik 5
Rentabilitetsanalyse 6
Vækststrategi 8
Fremtidig vækst 8
Konklusion 9
Bilag: 11 Notat: 12

Uddrag
Amazon er en internethandelsvirksomhed som startede i 1995 som en boghandel, men har videre hen udviklet sig til at være mange forbrugeres foretrækkende e-handel hjemmeside, Amazon blev grundlagt af Jeff Bezos der i dag stadig er administrerende direktør.

Virksomheden Amazon blev i år 1997 børsnoteret, og har været det lige siden. I dag er Amazon ikke bare en boghandel, men har udviklet sig til en bred vifte af forskellige ydelser, de har blandt andet en streaming tjeneste, Amazon prime video, verdens 2. største web hosting1 samt Amazon.com hvor de sælger alt fra bøger til håndsæber.

Amazon er kendt for deres hurtige levering og worldwide levering. Amazon er både på B2C markedet samt deres B2B markedet. B2C fordi alle deres services så som Amazon prime samt deres e-handel hjemmeside kan benyttes af privat forbrugere. De er på B2B markedet blandt andet med deres web hosting, samt er det muligt for virksomheder at udbyde deres produkter på Amazons e-handel.

Amazon har deres hovedsæde i Seattle, og derudover opererer de i 13 andre lande. Virksomheden er verdens største indenfor online handel3 målt på deres omsætning som i regnskabsår 2018 lå på 232.887 millioner dollars4. Amazon har omkring 566.000 millioner5 ansatte fordelt rundt i hele verden.

Amazon har størst markedsandel i USA hvor de her sidder på 41% af markedsandelen inde for e-handel6, hvilket gør dem til markedsledere. Deres største konkurrenter inde for e-handel er følgende eBay, walmart.com og Wish.

I Danmark er deres største konkurrenter Zalando, H&M, Wish og eBay. Markedet inde for e-handel er hele tiden voksende og i Danmark voksede e-handel forbruget med 13%7, mens i udlandet voksede med 16,7%8, dette har Amazon også nydt godt af, samtidigt med udvikling af nye projekter, så som deres ubemandede supermarked.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her