Indledning
Kortfilmen ”Afterparty” blev lavet i 2013 af David Adam med filmselvskabet AlphaVille Pictures Copenhagen. Den handler om en ung pige ved navn Rikke, som kæmper med at skulle sige farvel til hendes afdøde veninde Line. Hun finder venindes cykel, i en vejkant.

Derefter vælger hun at løbe mod en mark, med et kort i hånden. Hun løber igennem en skov, for at finde hen til det sted, hvor alt skete dengang hendes veninde begik selvmord.

Hun sætter sig pludselig ned på græsset, med en joint i hånden. Lige efter hun tænder den, får hun et flashback til den fest som de var til sammen. Veninden beder hende om at ligge jointen fra sig og derefter snakker de lidt.

Efter flashbacket var ovre, sidder hun stadig det samme sted, men tager en cigaret frem i stedet for. Hun ser hendes veninde, som beder hende om at komme. Hun går efter og kommer ind i den bygning, som veninden begik selvmord fra. Hun skal op på taget, men først skal hun forbi en mand.

Hun låser ham ude og tager op på taget. Hun sidder med sin veninde igen. Det er nu, hun skal sige farvel.

Uddrag
Der er tale om en kortfilm, da den opfylder Raskins parametre. Dog er det svært at afgøre om parameter tre opfyldes, fordi at man først finder ud af, hvad hovedpersonens historie bygger på senere i filmen. Det er ikke inden for de første få minutter, men mere midt og slut i filmen man rigtigt finder ud af det. Men alligevel bliver hovedpersonen allerede vist, helt i starten af filmen.

Så derfor mener jeg at den stadig opfylder det parametre, da man bliver præsenteret for hende helt i starten. Men da de andre parametre er på plads, kan vi stadig konstatere, at der er tale om en kortfilm.

Da der er én hovedperson, det er der fordi at man kun følger Rikke og ser de forskellige ting i hendes øjne, men også fordi at man følger en tid som har været svær for hende.

Det betyder også at man som seer, kan følge bedre med. De valg hun tager, er der hvor hun vælger at konfrontere hendes fortid, men også der hvor hun vælger at låse manden ude af bygningen. Det er også et meningsfuldt valg for hende, så hun kan nå op på taget og få gjort det hun vil færdigt.

Filmen passer også godt til parametre fire, da lyden i f.eks. starten er meget spændende og dramatisk.

Sammentidlig cykler hun virkelig hurtigt og ligner en der skal nå noget, det får os til at blive spændt på hvad der kommer til at ske. Det er også begrænset, hvor meget dialog der er i filmen. Den ting, som har en central rolle i filmen og dukker også op flere steder i filmen, det er breezeren.

Den har en stor betydning for hovedpersonen, og den dukker altid op når det har noget med veninden at gøre. Filmen er også meget enkel, der er ikke for mange detaljer og man fokuserer mest på hovedpersonen og hendes følelser.

Jeg synes heller ikke at der er noget unødvendigt i filmen, de klip som bliver vist, har noget med filmens betydning at gøre.