Læsning, fordybelse og indsigt | Aflevering | Dansk

Indledning
Læsning, fordybelse og indsigt spiller en stor rolle i menneskers hverdag. Du lærer i skolen at læse og fordybe dig i tekster.

Men er det nok? For 15-20 år siden, synes jeg at flere unge mennesker hyggede sig med en bog og rent faktisk havde lysten til at læse.

Journalisten og debattøren Tarek Omar har skrevet en klumme med hans syn på, hvordan læsning for ham åbnede op for helt nye verdener og han fortæller hvordan læsning har haft en påvirkning på ham.

Formand for grundskolens bestyrelse i dansklæreforeningen Marie Elmegaard, understreger også vigtigheden i at læse. De seneste par år har det været en udfordring at få børn og unge til, at læse uden at det skal være en tvang.

Uddrag
Da ham og hans bror var små, tog hans far dem med på det lokale bibliotek, fordi de ikke gjorder en god indsats i skolen.

Omar så i starten ikke meningen i at være på biblioteket for at lave andet end at kede sig, indtil han faldt over historiebøgerne som blev vendepunktet for ham.

Han fortæller ”Da jeg begyndte at udforske reolerne med fiktion, åbnede skønlitteraturen ikke kun én dør ind til andre og nye verdener

men tusinder af døre, vinduer og små sprækker, hvor jeg kunne kigge ind i andre menneskers liv og tage del i deres rejser, oplevelser og kampe.”

Tarek Omar understreger, at da han så først gav bøgerne en chance, blev han virkelig bidt af det. ”Neil Gaiman en gang sagde i The Guardian, så er det sådan, at når du har besøgt de her andre fiktive verdener

så kan du aldrig være helt tilfreds med den verden, du lever i.” Ved brug af Neil Gaimans mening, understreger Tarek Omar igen, at det er vigtigt at have lysten til at læse, fordi det bidrager til vores dannelse som mennesker.

Tarek Omar understreger, ”Der er bestemt et dannelsespotentiale i fiktionen. Men vigtigere endnu tilbyder litteraturen en lindring”.

Det blev dannelse for Omar og at han kan finde ro i at læse. Tarek Omar mener, at det er og bør være en del af ens dannelse at skulle læse, fordi det er en god måde at få indsigt og udvikle sig.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu