Indledning
Når det kommer til sprogbrug, er det faktisk en ting jeg går op i. Specielt mit eget. På en eller anden måde, er det blevet mit kendetegn at have et stort ordforåd, hvilket afspejler min måde at tale på.

Jeg bruger ofte nogle ord, som andre, der ikke er mine venner, nok ville kigge skævt hvis de hørte mig sige.

Det er også smittet af på mine venner, og er blevet en intern ting i de vennegrupper jeg er med i. Derfor, er det ret nemt for mig at finde ud af, hvem jeg vil have som mine venner.

Hvis de forstår den måde jeg taler på og synes det er sjovt, ved jeg vi har samme humor og at vi forstår hinanden. Siden måden jeg selv taler på, kan være lidt speciel, kan den måske også irritere nogen.

Uddrag
I Interviewet af Stine Hansen ”Jeg lider af bullshitallergi. Det giver noget udslæt og af og til spontant næseblod” (2020) udgivet i Berlingske, fortæller sanger, biolog, forsker, forfatter, radiovært, Johan Olesen om hvordan han arbejder med sproget.

Han forklarer at han hver dag lytter til en masse ting og lægger mærke til sprogbruget: ”Den sproglige udfordring er klart størst i forbindelse med sangtekster.

Hvem har ikke lyttet til en dansk tekst og krummet tæer over klicheer, halvrim og klodsede konsonanter, der snubler over hinanden i halsen?

En sang som jeg nu synes er ret god, syntes jeg var virkelig mærkelig i starten da jeg hørte den. Der er mange linjer i sangteksten der overhoved ikke giver nogen mening. Sangen er ”Baiana” af Gilli som udkom for ikke så længe siden.

I sangen bliver der bl.a. sunget: ”Fuck en gøb, jeg har et kondom, så jeg' strapped up” og lige meget hvor meget jeg tænker over hvad det betyder kan jeg ikke få det til at gå op i nogen højere enhed.

Sådan er det med mange danske rapsange. De minder alle sammen om hinanden og sproget er meget ens.

Johan Olsen, placere dog også noget af skylden på det danske sprog og dets, dialekt. Umiddelbart er dansk et træls og vanskeligt sprog, med mumlende momenter, irriterende halslyde og lange endelser, som i princippet ville være nemmere at synge på engelsk end på dansk.