Indledning
Adams æbler er en komedie fra 2005, filmen er instrueret af Anders Thomas Jensen. Filmen handler om en mand ved navn Adam, som er på prøveløsladelse fra statsfængslet

mens han er prøveløsladt bliver han sendt til en kirke hvor Ivan er præst, og Adam er ikke ligefrem overdrevet glad over Ivans personlighed

de er på en måde 2 modsætninger da Ivan er glad, positiv og meget næstekærlig, hvorimod at Adam er ”hård” og egoistisk, tingene skal ligesom gøres på hans måde.

Uddrag
Adams udvikling fra ”godt til ondt” er mere kompliceret end som så, han har sikkert været i et miljø hvor alle var ens, de havde alle den samme holdning til indvandre og muslimer, og alle var enige.

Han gik fra sådan et miljø til at skulle bo med meget forskellige personligheder. Han startede med at opføre sig som om at han ejede det hele, men senere hen begyndte han at blande sig ind med de andre, og de havde det fint sammen.

Hans personlighed tog for alvor en drejning da hans gamle venner kom, og de så ham være sammen med Khalid, de begyndte at kalde Khalid for ”Neger og abe” og der bad Adam med om at gå, og fra da af tog hans personlighed som sagt en drejning.

Hvis man fra første øjekast skulle udpege en god og en ond karakter ville man sige at Adam er ond og Ivan er god, men sådan er det slet ikke, i hvert fald ikke til sidst i filmen.

Ivan som startede med at se lyst på alting ændrede sig da Adam råbte at ”det ikke var satan der testede ham, men det var satan” og fra da af var han meget negativ omkring alting, men senere hen da hans svulst blev skudt af blev han positiv igen, man ser til sidst i filmen at Adam har valgt at gå Ivans vej, og vil derfor hjælpe andre kriminelle, som var som ham selv da han først kom.