Indledning
Adams æbler er en komedie fra 2005, filmen er instrueret af Anders Thomas Jensen. Filmen handler om en mand ved navn Adam, som er på prøveløsladelse fra statsfængslet, mens han er prøveløsladt bliver han sendt til en kirke hvor Ivan er præst, og Adam er ikke ligefrem overdrevet glad over Ivans personlighed, de er på en måde 2 modsætninger da Ivan er glad, positiv og meget næstekærlig, hvorimod at Adam er ”hård” og egoistisk, tingene skal ligesom gøres på hans måde.

Uddrag
Adam accepter dog Ivans forslag, Ivan foreslår at hans helt store mål, skal være at bage en æblekage, da de har et æbletræ omme i baghaven, men det er ikke helt ligetil.

Krager og orme ”hærger” æbletræet og deres komfur går i stykker, Ivan påstår at ”djævlen tester dem” og gentager utallige den bemærkning.

Under filmen møder vi flere ”Specielle” personer, som hver har en baggrund og en historie bag sig, nogle værre end andre, men hvert enkelt individs problem er cirka lige stort.

Khalid: Vi møder en mand ved navn Khalid, Khalid kommer oprindeligt fra Saudi-Arabien, men flygtede derfra da hans far døde, han stræber for at komme tilbage til Saudi-Arabien, da han ikke kan lide at være i Danmark, problemet er bare at han ingen penge har, derfor vælger han at røve en Statoil tank, men han har stadig ikke penge nok.

Khalid lyder sikkert af stress, da han under flere scener mister selvkontrollen fx da Adams ”venner” kommer eller da han skyder fuglene (og Gunnars kat).

Khalid er meget ligetil, han kan ikke lide Adam i starten og det kan man tydeligt se, det er også tydeligt at se at han holder af Ivan, da han ikke nævner at hans søn er spastisk (i hvert fald i begyndelsen), han ender dog med at røve Statoil endnu en gang for at få de sidste penge til at rejse væk med, det er i slutningen hvor Adam og Gunnar har fået et tæt venskab til Khalid, og derfor hjælper de ham, i slutningen af filmen ser man Khalid tage derfra.

Gunnar: Vi møder også en mand ved Gunnar, Gunnar er tidligere professionel tennisspiller, men er desværre gået hen og blevet alkoholiker, han lider også af kleptomani som er en træng til at stjæle fra andre, selvom man måske ikke engang har behov for hvad man stjæler, det kommer til udtryk da han op til flere gange stjæler ting fra Adams værelse, men da han på et tidspunkt bliver opdaget i at stjæle fra Adam slår Adam Gunnar, og fra det tidspunkt får Gunnar en hvis frygt for Adam.