XL Byg | Afsætning opgave | EUX

Problemformulering
Hvordan vil behovet Do It Yourself udvikle sig i Danmark, og hvad kan få danskerne til at se XL-BYG som deres fortrukne byggemarked.

Indledning
Det er altid spændende at finde ud af, om ting eller situationer kan udvikle sig. Hvad skal der til, for at det kan lade sig gøre – og er det principielt en mulighed for det?

Vi synes, det er meget fascinerende at dykke ned i sådanne typer opgaver, for tit har man en holdning til det i forvejen, enten er der en mulighed og ellers er der ikke.

Vi var begge af den opfattelse, i denne opgave, hvor vi skulle finde ud af, om der egentlig vil være et behov for ”Do It Yourselv” projekter i Danmark, at der var gang i den slags projekter, men vi blev ret nysgerrige på, hvor mange der egentlig benyttede sig af det i forvejen og hvor mange der tog helt afstand fra det.

Ligeledes var det også spændende at finde ud af, om vi mennesker egentlig har et foretrukket byggemarked, vi altid handler i, hvis ja, hvad gjorde sig så gældende på valget og var der flere svar på det?

Til sidst skal vi også nævne, at vi har kigget på, om man kan få danskerne til at se, om XL-BYG ville være deres foretrukne byggemarked, frem for de mange andre, der ligeledes har sat deres aftryk i landet.

Gennem opgaven vil vi komme rundt om fagene, afsætning og samfund, hvad er XL-BYG for en størrelse og hvad gør dem interessante som 1. prioritet, når der skal vælge byggemarked?

Vi skal se på metodevalgt, Business Model Canavs, som kort fortalt er en strategisk styrings- og lean opstartskabelon hvor det er muligt at udvikle nye forretningsmodeller eller dokumentere allerede eksisterende.

Bourdieus terori om kulturel- og social kapital kommer vi også ind på i opgaven, hvad er teorien for den franske sociolog, Pierre Bourdi.
For at slutte af, tager vi jer med til begyndelsen af denne indledning, hvor vi gennem vores spørgeskema, har fundet folks interesse for gør-det-selv projekter, om de faktisk allerede har et foretrukket byggemarked og sidst men ikke mindst, hvad er deres begrundelse for valg at netop dét byggemarked.

Vi mennesker er alle forskellige, men er vi også det, når det kommer til gør-det-selv projekter og valg af byggemarked, det vil tiden vise.

Indholdsfortegnelse
Engelsk resume (abstract) 1
Problem statement 1
Approach 1
Result 1
Conculsion 1
Indledning 1
Problemformulering 2
Redegørelse 3
Hvad er XL-BYG 3
Hvad er Do it Yourself 3
Redegør for Bourdieus teori 3
Kulturel kapital: 3
Social kapital: 3
Økonomisk kapital: 4
Redegør for Business model canvas 4
Redegør for hvordan do it Yourself kommer til at udvikle sig i Danmark 4
Analyse 4
Diskussion og vurdering 6
Konklusion 6
Litteraturliste/bilag 7

Uddrag
Økonomisk kapital:
Drejer sig om den økonomiske situation. Ud over penge handler det eksempel vis om bil, eget hus og sommerhus. De unges succes i uddannelsessystemet forventes altså at blive påvirket af det økonomiske niveau. I Danmark, hvor uddannelsessystemet i høj grad er finansieret af offentlige midler, er sammenhængen mellem økonomisk baggrund og uddannelse ikke så tydelig som i samfund hvor forældre skal betale for at give deres børn en uddannelse.
Redegør for Business model canvas

Business Model Canvas er en metode til at beskrive og udvikle en forretningsmodel for en virksomhed eller et projekt. Metoden er beregnet til forretningsudvikling, men den egner sig også til projektudvikling og socialt entreprenørskab.
Redegør for hvordan do it Yourself kommer til at udvikle sig i Danmark

Største delen af vores respons regner med at behovet ”Do It Yourself” vil stige til helt nye højder, nu hvor grundet Covid-19 er her. Folk har meget mere tid, grundet de har hjemmearbejde og det vil så resultere i, at mange begynder at kede sig og flere og flere danskere vil begynde at lave gør-det-selv projekter.

Vi har fået mange henvendelser fra folk som har sagt, at de er begyndt at lave gør-det-selv projekter grundet alt det her Corona/Covid-19.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu