Indledning
Vi danskere lever i et samfund forbundet med mange traditionelle værdier. For mange dansekere kan de traditionelle værdier være svære at undvære, men for andre er det ikke et problem.

Vores samfund er begyndt at afprøve nye teknologier, forbundet med bæredygtighedsbølgen. Det er her nye udstyr som elbilen, el-cyklen og el-løbehjulet kommer ind i billedet.

For nogle danskere er disse opfindelser blevet en realitet i hverdagen, da det er mere miljøvenligt at tage el-løbehjulet i stedet for bussen.

Rasmus Romulus Palludan har derfor valgt at rette sit fokus på el-løbehjulet i sin klumme, og diskutere hvorvidt et menneske ser latterlig ud på et el-løbehjul eller ej?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Generelt er klummen er meget specielt, fordi Rasmus Romulus Palludan ændrer sit synspunkt og pointer undervejs.

Hovedpåstanden i klummen ses i rubrikken, ’’Et voksent menneske ser TOTAL latterlig ud på et elløbehjul... eller hvad?’’ – her afslører han allerede hans holdning.

Ud fra dette citat gør han brug af styrkemarkører som ’’latterlig’’ og ’’total’’, hvilket han blandt har skrevet med stort for at understrege, at han virkelig mener det. Disse styrkemarkører er med til at tilkendegive, at han virkelig står inde for sin påstand.

Påstanden underbygger han med belægget ’’ Man er vel pr. definition en af Bibelens apokalyptiske ryttere, hvis man ruller ud i natten på et af disse parkerede elløbehjul?’’

eller ’’Er det uværdigt for en (i fysiologisk forstand) voksen mand at køre på elløbehjul?’’ . Her er det tydeligt ifølge Rasmus Romulus Palludan, at han ikke mener, at folk i hans alder ikke er egnet til at køre på disse el-løbehjul.

Men bare fordi han ikke er ung, kan det stadig godt være normalt at tage el-løbehjulet – det gavner jo miljøet. Man behøver ikke at blive betegnet som ’’uværdig’’ som han selv beskriver det.

Men han stiller alligevel et retorisk spørgsmål i det andet eksempel, da han er i tvivl om det igen er så mærkeligt, at kører på de såkaldte el-løbehjul for en mand i hans alder.

Hjemmelen i klummen er derfor svært at udtrykke, da han i slutningen af klummen modsiger sin påstand. Men ud fra påstanden og belægget kan man argumentere for, at hjemmelen er at el-løbehjulet er tilladt alle aldre.

Det er lige meget om man er ung eller gammel, da man skal huske, at intensionerne med el-løbehjulet er at gavne miljøet – og derfor er det lige meget om man ser latterlig ud eller ej.