Villy | Novelle analyse

Indledning
"Villy" er en episk fiktiv novelle, da den har genretrækkene for den slags fortællinger; det er en kort fortælling, den har et lille persongalleri, den har en åben slutning hvilket noveller ofte har, og så er der et klimaks.

Indholdsfortegnelse
Forfatteren
Referat
Personkarakteristik
Fortæller, synsvinkel og sprog
Tema

Uddrag
Novellen handler om pigen Mina. Hun er på besøg hos hendes tante Inge og hendes onkel Hans-Kurt, der har hunden Villy.

Mina er ikke helt tryk ved situationen, da Inge har været ude for en ulykke og sidder i kørestol, i det hele taget er deres forhold slet ikke som inden ulykken, hvor hun og Mina plukkede de mørke skæghår på hagen og overlæben, gik til høstballer, plukkede jordbær i haven osv.

Der var Inge kærlig og glad, mens hun nu er fremmed og lidt skræmmende i Minas øjne. Da de har siddet lidt og spist kage, får Mina lov af hendes mor til at gå ud og lege.

Villy løber med, og de leger at stykke tid ude i haven. På et tidspunkt kommer faren og Hans-Kurt ud i haven, fordi de skal ryge, og ikke lang tid efter kommer moren med Inge i rullestolen.

Moren kalder på Mina, men hun har ikke lyst til at være sammen med Inge og gemmer sig i bambusserne sammen med Villy. Han lægger sit hoved i hendes skød, og ikke lang tid efter falder hun i søvn.

Hun vågner op efter hvad der for hende føles som et øjeblik senere, men himlen er blevet mørkere og jorden er kold og fugtig.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu