Villy & Den Lille Rødhætte | Analyse

Indledning
”Villy” og ”Den Lille Rødhætte” har en masse fællestræk. De er begge to noveller og har eventyrtræk i forskellig grad.

Den lille rødhætte er et klassisk svar på et eventyr, hvori Villy er et mere moderne et af slagsen og mere kompleks.

Minna kan sammenlignes med Rødhætte. Begge karakterer ses i fortællingerne, som “den gode”, lille og uskyldige pige, som er fyldt med livsglæde og positive syn. De skal begge to gennem prøvelser for at udvikle sig fra barn til voksen.

Uddrag
Inge og bedstemoderen i Rødhætte er begge to ‘ulvens’ første offer. Inge bærer et rødt halstørklæde, som signalerer fare, lidenskab og lyster.

Inge bliver drevet af hendes lyster, da hun ses med en elsker. Samtidig er hun den, som lærer Mina omkring, hvordan ‘mænd’ virkelig er;

151, Linje 26 ‘’,men Inge sagde, at Villy altså kun var et dyr og havde sit jagtinstinkt i behold.’’ Mænd er kun dyr og inde bagved har de altid deres drifter og lyster.

Rødhætte og Mina skal begge to gennem en skov, som symboliserer det uvisse, farlige og mørke. Rødhætte får at vide af sin mor, at hun skal følge stien. Det samme gør Mina af Inge.

De går begge to væk fra stien og bliver ført af det uvisse. De har lysten til skoven. De lader deres drifter vinde over deres fornuft og forlader den ‘rigtige’ vej.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu