Indholdsfortegnelse
1. Indledende opgaver om Den lille havfrues personlighed.
a. Hvilken beskrivelse får vi af Den lille havfrue, da vi er under vandet. Find minimum et citat, som du inddrager.

b. På side 137 står der om havoverfladen, at: ”Det lynede og tordnede… På alle skibe tog man sejlene ind, der var en angst og gru”. Stormen er faktisk ved at slå prinsen ihjel, men så snart den lille havfrue ser denne verden, bliver den mere mild og smuk. Hun ser altså ikke den trussel, som lynen og tordenen bringer med sig. Hvordan skal vi fortolke dette?

c. Den lille havfrue har en voldsom reaktion, da hun tager havheksens drik side 147. Hvordan kan vi tolke den lille havfrues følelser og forandring ud fra denne beskrivelse?

d. Den lille havfrues historie ender ikke just lykkeligt, som vi kender den i Disneys udgave. Alligevel gennemgår Den lille havfrue en proces. Hvad viser hendes sidste handling (at hun ofrer sit liv) om hendes personlige udvikling?

2. Miljøkaratersik – Den Lille Havfrue

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
a. Hvilken beskrivelse får vi af Den lille havfrue, da vi er under vandet. Find minimum et citat, som du inddrager.

Hvis vi først og fremmest kigger på den måde Den lille havfrue bliver beskrevet udseendemæssigt på, så bliver hun beskrevet som

”den yngste var den smukkeste af dem alle sammen, hendes hud var så klar og skær som rosenblad, hendes øjne så blå, som den dybeste sø ”.

Hun bliver altså beskrevet som den her naturlige og smukke søster. Da hun er en havfrue, havde hun ingen fødder, hendes krop endte nemlig ud i en fiskehale .

Hvis vi så kigger på hvordan hendes karakter er, så Den lille havfrue en pige med nogle stærke personlige karaktertræk.

Hun bliver beskrevet følgende ”Hun var et underligt barn, stille og eftertænksom ”, hun bliver beskrevet sådan fordi hun ikke var ligesom sine søstre.

De pyntede nemlig deres plet i haven med forunderligste ting, som de havde fået fra strandede skibe, hvor Den lille havfrue kun ville pynte det, med de rosenrøde blomster som ligner solen der højt oppe.

Den lille havfrue har været så længselsfuld for at komme op over havoverfladen, og ser hvilket liv der er at byde på deroppe.

Hun er så nysgerrig på det, at hun altid spørg den gamle bedstemor, om hvordan livet er deroppe, og også sine søstre efter de havde været deroppe til deres fødselsdag.

Hun er også en person der rammes af jalousi, hvilket vi kan konkludere efter denne sætning ”da stod den lille søster ganske alene tilbage og så efter dem

og det var som om hun skulle græde, men havfruen har ingen tårer, og så lider hun meget mere”, hun vi ligesom bare gerne have det er hende selv der skal komme over havoverfladen, hvilket resulterer i at hun får sig til at lide.

Hun er også en person som er villig til at tage dristige beslutninger, selvom det kan være med til at medfører noget mindre godt i sidste ende.

Det kan vi bl.a. se ud fra når hun vælger at snige sig ud fra hendes faders slot . Hun er ligesom en viljestærk person, som udelukkende tænker på hvad der kan være bedst for hende, og det hun har brug for.

Hun villig til at lægge det liv hun er vant til, til side for ham her drengen hun mødte over havoverfladen.