Venskabets vinkler | Dansk opgaver

Indledning
Kort skrevet handler teksten ”Elly Byde” om en jeg fortæller som har et stærkt venskab tildu’et. Jeget får et brev fra England omkring du’et ville komme og bo i Københavnhos en veninde som hedder Elly byde.

Derefter hører vi om hvordan de mødtes på seminaret ogat de får et stærkt venskab. Jeg’et bliver mere og mere afhængig af du’et og senere i historie rejser du’et, og Jeg’et ser personen ikke i ukendt tid. Jeg’et møder Elly byde for første gang til en kollegas fødselsdagsfest.

De ender med at snakke om du’et og Elly Byde fortæller at du’et som boede hos hende var skør, men Jeg’et har set noget helt anderledes på veninden.

Indholdsfortegnelse
Handlingen

Motiver

Konflikter

Personerne

Jeg’et

Forholdet mellem Jeg’et, veninden og Elly Byde

Komposition

Fortolkning

Den litterære metode

Uddrag
I Novellen hører vi mest om forholdet mellem jeget og veninden, men vi hører kun fra en synsvinkel som er Fortællerens. Det mindsker os viden om hvordan de andre ser på forholdet.

Fortæller nævner selv at de startede ud med at blive gode venner, men Veninden dominerede i deres forhold. Alle venindes holdninger og meninger blev jeget smittet af.

De brugte ikke så meget af deres tid sammen i fritid mere kun i skolen, og der kan man sige at måske veninden udnyttede Jeg’et. S. 2 l.28-30”Vi gik ikke i byen sammen, men vi læste sammen, skrev opgaver sammen, talte meget i kantinen over et tebrev, der kunne bruges flere gange.”

Derefter nævner fortælleren at veninden altid havde noget at beskæftige sig med men det har jeget ikke så meget.

Det betyder at jeget ikke har så mange venner kun har veninden som det eneste. Fortælleren stoler også virkelig på veninden og ser hende som en troværdig person s. 2 l 30- ”Du oplevede altid noget sjovt, det gjorde jeg aldrig.

Hvis andre havde oplevet det samme væld af sammentræf og fantastiske ting, ville jeg ikke have troet et ord af det. Alt hvad du sagde åd jeg råt”.

Forholdet mellem Elly Byde og veninden får vi ikke så meget at vide om. Vi ved at veninden kunne bo hos Elly Byde indtil hun fik sin egen bolig. Sidst i fortællingen får vi kommentarer fra Elly Byde omkring veninden.

Det er 17 år efter Elly Byde boede på Gasværksvej. Der var der sket forandringer med Elly Byde kan vi mærke, fordi det hun gør, er at svine veninden til.

Hun ville nemlig helt glemme hende, da Elly byde selv har fået en ny identitet som arkitekt. Og forholdet mellem Jeg’et og Elly Byde ser vi mest i slutningen.

Fra at Jeg’et forguder veninden så hader Elly Byde hende.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu