Opgavebeskrivelse
Europas største middelalderfestival blev i sidste weekend afholdt i Horsens, hvor mere end 30.000 mennesker var samlet til et fantastisk rollespil.

Indledning
Mænd iklædt skinnende rustninger og hjelme, med store, dekorerede skjolde på majestætiske heste, der tripper forventningsfuldt rundt.

Kvinder, der suser rundt på pladsen under en klar blå himmel og gør de sidste ting klar, før de mange besøgende ankommer.

Indholdsfortegnelse
Tidsrejse
Lerkrus og træstykker
En ægte feltlejr
Slåskampe og ridning
Også fest i byen
Stort arbejde

Uddrag
Allerede uden for pladsen kan man lugte røgen og høre kødet syde, og når man kommer ind, bliver man mødt af et fantastisk syn:

Til venstre er fire store helgrise spiddet og bliver langsomt drejet rundt over et knitrende bål, og til højre bliver der bagt pandekager i massevis på pander hængt i et primitivt stativ.

De gæster, der har tålmodigheden til den lange kø, får pandekagerne eller kødet serveret på blade, eller stykker af træ, og drikkevarer til bliver serveret i lerkrus.

Som serveringsdamen siger: ”Der var ikke engangstallerkner i middelalderen, så vi har heller ikke engangstallerkener til Middelalderfestivallen”