Indholdsfortegnelse
1. Formål
2. Hypotese
3. Teoriafsnit
4. Materialer & metode
5. Rådata & databehandling
6. Diskussion
7. Konklusion
8. Perspektivering
9. Anvendt litteratur & kilder

Optimer dit sprog - Læs vores guide og scor topkarakter

Uddrag
1. Formål
- Formålet med eksperimentet er at måle vand og sands temperatur ved deres opvarmning og afkøling, over et bestemt givent tidsrum.

2. Hypotese
- Jeg antager at sand vil have en hurtigere opvarmning end vand, da man fx på en varm sommerdag på stranden hurtigt kan mærke at sandet bliver meget hurtigere varmere af solens stråler, i forhold til vandet.

I forlængelse af det antager jeg også at da vand har en langsommere opvarmning end sand, vil det derimod holde længere og bedre på varmen.

Derfor vil det også have en langsommere afkøling end sand har, fordi vands varmekapacitet er større end sands.

3. Teoriafsnit
- Varmefylden er en konstant, der kun afhænger af stoffet som genstanden er lavet af. Varmefylden står for hvor mange joule, et kilogram af stoffet skal tilføres, for at temperaturen stiger en grad.

Den kan findes i en tabel, og afhænger ikke af massen, og stort set heller ikke af temperaturen. Den får dog en ny værdi når stoffet skifter fase, altså enten når det smelter eller fordamper.

- Kystklima er defineret som steder hvor forskellen på den koldeste og den varmeste måned er mindre end 18 grader celsius. Hvis forskellen er større, er der fastlandsklima.

Klimaet på et sted bestemmes først og fremmest af, hvor lang afstand der er fra ækvator til stedet. Fastlandsklima og kontinentalklima, er de klimatyper, som karakteriseres af store temperaturforskelle på sommer og vinter.

Betegnelsen bruges normalt kun inden for den tempererede klimazone. Man taler om fastlandsklima, hvis forskellen mellem de gnsntl. temperaturer i koldeste og varmeste måned er over 18-20 °C.