Indledning
Blodstørkningsprocessen består af en række delprocesser. Det første, der sker, er en enzymatisk aktivering af prothrombin til enzymet thrombin.

Thrombin katalyserer omdannelsen af det opløselige protein fibrinogen til uopløseligt fibrin.

Indholdsfortegnelse
1. Giv forslag til, hvad der sker med et enzym, når det aktiveres.

2. Giv forslag til, hvorfor thrombin kan anvendes til at sætte mindre kødstykker sammen til større. Inddrag figur 1 og ovenstående citater fra videnskab.dk.

4. Forklar, hvordan det kan undersøges i laboratoriet, om thrombin i kød stammer fra svin eller okse.

5. Forklar, hvorfor kød sammensat med thrombin indeholder flere bakterier end hele stykker kød.

Optimer dit sprog - Læs vores guide og scor topkarakter

Uddrag
Når et enzym aktiveres, kan det katalysere en reaktion, når substrat binder sig til enzymets aktive center.

Det aktive center skal have specifikke egenskaber og en specifik struktur, for at den skal kunne binde sig til substratet.

De inaktive enzymer kan også have en anderledes struktur, hvilket betyder, at deres aktive center ikke kan binde substrat.