Thrombin | Opgave | 12 i karakter

Indledning
Blodstørkningsprocessen består af en række delprocesser. Det første, der sker, er en enzymatisk aktivering af prothrombin til enzymet thrombin.

Thrombin katalyserer omdannelsen af det opløselige protein fibrinogen til uopløseligt fibrin.

Indholdsfortegnelse
1. Giv forslag til, hvad der sker med et enzym, når det aktiveres.

2. Giv forslag til, hvorfor thrombin kan anvendes til at sætte mindre kødstykker sammen til større. Inddrag figur 1 og ovenstående citater fra videnskab.dk.

4. Forklar, hvordan det kan undersøges i laboratoriet, om thrombin i kød stammer fra svin eller okse.

5. Forklar, hvorfor kød sammensat med thrombin indeholder flere bakterier end hele stykker kød.

Uddrag
Når et enzym aktiveres, kan det katalysere en reaktion, når substrat binder sig til enzymets aktive center.

Det aktive center skal have specifikke egenskaber og en specifik struktur, for at den skal kunne binde sig til substratet.

De inaktive enzymer kan også have en anderledes struktur, hvilket betyder, at deres aktive center ikke kan binde substrat.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu