Indledning
Dokumentarfilmen ”Testamentet” er instrueret af Christian Sønderby Jepsen. ”Testamentet” Handler hovedpersonen Henrik og hans to brødre som har en store økonomiske problemer.

Udover dette har han også problemer med kæresten. Han drikker og tager forskelige former for stoffer alt for meget.

De tre sønner havde en morfar som var en meget velhavende mand, idet han havde et stort badehotel, ved en af Tysklands flotte kyster.

Da Henriks morfar går hen og dør efterlader han en stor formue, hvilket medfører en stor arv, som alle i familien er interesseret i. Der er kun en person som sætter en stopper for at pengene ruller ind på deres kontorer, nemlig deres moster Petra.

Konflikten om hvem der skal arve hvad opstår i Henriks familie, da de alle i familien ikke er personer med en særlig stor indkomst.

Dokumentarfilmen er en observerende dokumentar, fordi vi føler hovedpersonens liv nu og her, og man kommer meget tæt på de fleste personer i dokumentarfilmen.

Derudover er man uden hele filmen fluen på væggen, som gør man som seere, opnår bedre indblik i den rigtige historie og at komme mere tæt på de forskelige personer.

Budskabet er meget tydligt, at man skal leve og opbygge sit eget liv. Man skal ikke være afhængig af andre og andres penge.

Begge brødre regner med en stor arv, og dermed et håb om ændring i deres liv, efter at have modtaget pengene. Fremfor selv at ændre på deres eget liv.

Uddrag
Gennem hele uddraget bliver der brugt håndholdt kamera, som giver os som seere en fornemmelse af, at vi er ”fluen på væggen”, der følger Henrik rundt.

Der bliver også spillet højt musik som er en asynkron lyd gennem uddraget, som er det hårde tyske rockmusik.

Den tyske rockmusik er med til at vise Henriks vrede og aggressivhed. Lyset under hele uddraget er generelt mørkt, som er med at til at give den dystre effekt.

Hele klippet gennem bliver der brugt kontinuitetsklipning, for man lægger ikke mærke til når de forskelige scener skifter.

Der gøres også brug af dobbelteksponering 1:14:51 for der bliver lagt to klip oveni hinanden, så det viser Henriks to steder på skærmen på samme tid.

Dette er en fakta kode som øger spændingen og giver os som ser uddraget en dramatisk effekt.

Min vurdering af dokumentarfilmen ”Testamentet”. I Forhold til om det er etisk korrekt at lave en dokumentarfilm baseret på to brødre som både er ude i alkoholmisbrug og et stofmisbrug.

Så synes jeg at det er helt okay i dette tilfælde, så længe alle i familien er indforstået med hvad der kommer til at blive vist.

Og at man kommer til at se den sølle tilstand der bliver vist, for eksempel den tilstand Christian er i. Hans liv på gaden og ikke kan få en normal hverdag til at løbe rundt uden de forskelige former for stoffer.

Så mener jeg at det er helt i orden at vise dette da det gør at vi som ser dokumentarfilmen, giver os mere troværdighed og medforståelse med familien.