Synopsis: Hvad gør socialdemokraterne

Problemformulering
Hvilke aspekter af Socialdemokraternes krise er det der påvirker vælgerens valg af parti, og mistillid til Socialdemokraterne?

Indledning
Når et parti går på kompromis og svigter sine egne principper, skaber det et ideologisk kaos hos politikerne og en stor utroværdighed over for vælgerne. Hvis et regeringsparti svigter folket i for høj en grad, kan det have store konsekvenser for den tillid der gerne skal være mellem borgerne og regeringen. Mange mener at dette har været sagen for Socialdemokratiet siden folketingsvalget, i år 2011.

Partiet har været under et stort pres de sidste år, og har især lidt slemt under ideologikrise, stærke image-problemer og et stort fald i popularitet, hos den danske befolkning. Kompromiser blev indgået på bekostning af velfærdsstaten, som gjorde at befolkningen begyndte at anse statsministeren for at være ideologisk vildfaren og regeringen for at udføre en alt for blå politik. Hvad gik der galt for det gamle arbejderparti? Jeg vil undersøge de forskellige faktorer der spillede ind efter folketingsvalget i 2011, hvilke dele af Socialdemokratiets politik der påvirkede deres image og nogle af årsagerne til partiets fald i popularitet.

Indholdsfortegnelse
Redegørelse:
1. Hvad går Socialdemokraternes krise grundlæggende ud på?

Undersøgende:
2. Hvad er det der har forsaget imageproblemerne hos Socialdemokraterne?

Diskuterende:
3. Hvorfor har vælgerne mistillid til Socialdemokraterne?

Konklusion

Uddrag
Generelt virker det som om at folk erkender, at det handler om meget større politiske problemer, og velfærdstatens krise, men alligevel er der vælgere der direkte styrer alt mistilliden mod Statsministeren. Meget af dette har at gøre med de utallige sager, der har gjort regeringen og mere specifikt, Helle Thorning-Schmidt upopulær. For eksempel, var sagen om Dong Energy, hvor regeringen fastslog at 19 procent af Dongs aktier, skulle sælges til den amerikanske investeringsbank, Goldman Sachs, med til at skabe kritik af statsministeren. Det er også værd at nævne sidste års vækstplan, der fremlagde selskabsskattelettelser på tre procent. Nogle vil nok mene at denne beslutning, politisk, var overvejende blå i forhold til hvad man burde kunne forvente sig af Socialdemokratiet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu