Sportsklubber og foreninger | Dansk | Aflevering

Indledning
Alle Danskere der har dyrket sport gennem de unge år, har et specielt bånd til deres lokale sportsklub eller forening, men selvom kærligheden er stor må man bare indrømme at forholdene kunne være bedre.

Nu hvor man er blevet ældre og måske endda har børn i den lokale sportsforening, vil man gerne gøre sit for at forholdene er i orden.

Nu har ok og arbejdernes landsbank lavet reklamer der gør det muligt at støtte din lokale sportsklub hvis du enten er medlem eller benytter deres produkt.

Vores afsendere af de to reklamer er OK, som er et andelsselskab der dækker Danmark med alle deres 671 benzinanlæg og arbejdernes landsbank

der ejes af en række aktionærer. Det vores afsendere har tilfældes er at de begge bakker op om det lokale.

Uddrag
Ok reklamen bruger deres kendte slogan ”vi klarer os” dette ses ved 0:24. Deres slogan opsummerer reklamen godt, fordi de har nemlig ikke ondt af sig selv.

Vores hovedperson (træneren) er vildt entusiastisk og giver ikke indtrykket af at vi skal have ondt af dem, men er bare oplysende om hvordan forholdene er.

Reklamerne opfordrer ikke modtagerne til handling, faktisk det modsatte med deres slogan, men reklamens formål er nemlig at skabe lysten til selv at tage initiativet til at tanke ved OK.

Arbejdernes landsbank sætter mere fokus på at være der for vores næste. Dette ses fra 0:05 til 0:10 hvor der bliver sagt ”kan vi være noget for hinanden og er det ikke de vigtigste”.

De stiller ikke konklusion på, at det er det vigtigste at være der for hinanden, men stiller det som et spørgsmål. De appellerer, derved til etos ved at bruge sproglige kneb der for dem til at fremstå mere troværdig overfor modtageren.

Ok reklamen benytter sig af tekniske virkemidler. Stangspringsreklamen bruger billedbeskæringer til at give en bedre forståelse, for hvordan karakteren skal fremstå fx 0:09 til 0:15.

Her skifter billedbeskæringerne fra total til halvnær, hvor det bliver stillet et spørgsmål, som ikke skaber begejstring blandt børnene hvor vi derefter bliver vist trænerens reaktion tættere på.

Det fremhæver trænerens energi, fordi alle modtagerne kan tydeligt se at det er træls for børnene, men på trods af de dårlige vilkår udviser træneren stadig et stort gå på mod.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu