Specialøl | Afsætning

Opgavebeskrivelse
Karakteriser kort markedet for specialøl i Danmark.

Analyser hvilke omverdensforhold, der påvirker virksomheden Bryghuset Møn - udvælg 2-3 relevante punkter/faktorer.

Uddrag
onkurrencen på det danske specialøl markedet er meget intens og næsten halvdelen af de danske mikrobryggerier havde underskud i 2017, og det er derfor et blodrødt marked(Red ocean) hvor det er svært at øge sin andel på markedet, og der er derfor mange små bryggerier som gør at mange skal dele markedet.

Flere og flere mikrobryggerier ser sig derfor nødsaget til at kaste håndklædet i ringen, henholdsvis Indslev Bryghus, Stevns Bryggeri og Mylius-Erichsen Bryghus er gået konkurs i August og September 2017.

Dette problem skyldes primært de store byggeriers indmarch på specialølmarkedet, det påpeger flere brancheaktører, som er det hovedsaglige problem blandt mikrobryggerierne.

Grunden til at de større industribryggerier kan vade henover mikrobryggerierne skyldes de har en anden omkostningsstruktur, og de i forvejen besidder nogle meget vigtige stordriftsfordele som gør at de har overhånden på prissætningerne over de mindre bryggerier som kæmper med at hamle op med dem.

Denne nye aktivitet på markedet for specialøl skyldes forbrugernes store efterspørgsel som får branchen til at blomstre og derfor er antallet af mikrobryggerier fordoblet på ti år. Alene i 2017 kom der 30 nye bryggerier til.

Ifølge EY kæmpede 42% af specialøl-virksomhederne med underskud, som er rimelig heftigt set i perspektiv at kun 32% af samtlige danske virksomheder havde underskud i 2017.

Andelen af specialøls ølsalg indenfor detailbranchen lå i 2012 på 6,39%, og i 2017 lå den på 9,86, hvilket er en stigning på ca. 55%. Dette viser hvilken vækst der er i branchen og derfor kan man se hvorfor industribryggerierne ser det som yderst attraktivt at investere på dette markedet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu