Indholdsfortegnelse
1. Info
2. Komposition
- Indre komposition
- Resume
- Konflikt
- Vendepunkter
- Fortalt tid
- Fortællekneb
- Berettermodel
3. Personer
- Fortæller / synsvinkel
- Hovedperson
- Bipersoner
- Relationer
- Karakteristik
- Personudvikling
- Navne-symbolik
4. Miljø / tid
- Miljø
- Miljø (betydning)
- Tid
5. Virkemidler
- Sproglig stil
- Sproglige virkemidler
- Tomme pladser
- Symboler
- Plotnøgle
- Tone
6. Fortolkning
- Tema
- Intertekstualitet
- Budskab
- Titel
- Slutning
- Målgruppe
7. Konklusion
- Vurdering
- Perspektivering

Uddrag
Resume
Novellen handler om en dreng, der bor hos hans far, i et uhygiejnisk og rodet hjem.

Han hælder al den alkohol som han finder rundt omkring i huset ud, Fordi at han ked af at hans far drikker så meget.

Han ville ønske at alt var som før. Nogle gange prøver han at minde sin far om, hvordan det var før i tiden. Men der sker ikke rigtig noget, for hans far ret glemsom.

Hans far køber altid de samme varer, når de er ude og handle, chips, pølser og alkohol. Når de har spist aftensmad, skal drengens far hen til Pelikanen, det lokale værtshus, for at drikke sig fuld.

Når faren har drukket sig fuld, spiller han om penge, selvom han altid taber, og drengen kan ikke holde ud at se på det.

Faren spiller om flere og flere penge, han drikker sig mere og mere fuld, men pludselig går døren op, drengen ser sin mor komme ind med nogle af hendes venner og kollegaer.

Han prøver at undskylde sig selv, men faderen tager fat i hans krave, og spørger om hvor hans skal hen.

Og i dette øjeblik får drenges mor øje på de to og kommer rasende stormende hen til dem, hun tager fat i drengen og hiver ham ud ad døren, og ind i en taxa.

Drengen tænker på sin far, han tænker på hvad hans far skal gøre, når han ikke der til at hjælpe, han er lige ved at græde.

Han tænker på at hans far har brug for ham og hans hjælp, og vi finder ud af at drengen virkelig elsker hans far så højt at han ikke kan lade ham i stikken. Han griber fat i bildøren og vrider den op for at komme tilbage til hans far og tage sig af ham.

Konflikt
Konflikten i historien er at sønnen elsker sin alkoholiske far så meget at han ikke har lyst til at forlade ham selvom han nok burde.

Vendepunkter
Jeg vil mene at vendepunktet i historien er da Georg tager drengen med ned på det lokale værtshus, Pelikanen. Det er ligesom derfra at alting går ned ad bakke.

---

Drengen/sønnen:
Man får ikke af vide han hedder. Han bor hos sin far hver anden weekend, han er ked af at hans far drikker, men han elsker ham.

Hver lørdag morgen, står drengen op, og leder tit efter gemte flasker. Drengen drikker kun cola, og han tager med sin far hen Pelikanen/værtshuset, for at prøve at forhindre ham i at drikke, og hænge ud med Ise-Kaj/spille.

Det er lidt ligesom at det er drengen er den voksne her, da hans fader ikke tage et ansvar. Man får ikke rigtig af vide hvordan drengens udseende er, men han er højst sandsynligt et menneske.