Brun mands byrde | Analyse | Hassan Preisler

Opgavebeskrivelse
Hvordan fungerer min indledning i forhold til min afslutning? Får jeg holdt den røde tråd gennem hele opgaven?

Indledning
At vokse op i et multikulturelt samfund, kan ikke være nemt. Når man er barn, skal man så lærer tre sprog på samme tid. Skal man være nødsaget til at snakke et sprog hjemme og et andet i skolen?

Kan børns hjerner overhovedet følge med i sådan et samfund, og er det den kultur som vi gerne vil være kendt for.

Danskernes børn vokser op med udenlandske venner og omvendt, hvad gør det egentlig ved vores børn at de vokser op i dette kulturelle blandede miljø.

Der bliver i dag stillet enormt høje krav til ungdommen, udlænding eller dansker, man skal leve op til et højt pres, med forventninger om altid, at være bedre end de andre. I teksten møder vi Hassan, han får blandt andet sat de ovenstående tanker i gang hos mig.

Uddrag
Hovedpersonen er Hassan, han er igennem hele hans liv blevet sat i bås som “indvandrer”. Han har formegentligt en mørk kulør, grundet de mange fordomme han støder på. 3

Han bliver blandt andet sammenlignet med terrorister som styrer fly ind i bygninger, her refererer han til 9/11. Udover det er hans ydre meget fladt beskrevet.

Han har meget lave ambitioner om sig selv, han tror og mener ikke at han selv kan finde ud af noget. 4Han mener ikke selv at han er mere mand end de piger der er til den her workshop.

Han har mindreværdskomplekser, og hviler ikke i sig selv. Han går med den konstante fordom og kasse omkring sig som indvandrer.

Hver gang han træder ud i det offentlige rum, bliver han hurtigt henvist til sin etniske baggrund, selvom det ikke nødvendigvis er sådan han er i dag. Han har svært ved at accepterer sine pakistanske rødder.

Han bliver ofte tiltalt som “Den lille Hassan med de skæve ben”. Sætningens start med den lille Hassan, er nedladende i sig selv.

Han er en voksen mand, som har en kone og et barn. Med de skæve ben, er også nedladende, det symboliserer at han har haft en skæv opvækst, hans ben er hans grundlag for hans krop samtidig med at hans barndom er grundlaget for hans liv.

Hans skæve ben symboliserer altså den skæve opvækst med multikulturel danskhed. 5Han er meget opmærksom på at gøre det rigtige, han nævner i teksten alt hvad han har ofret for det han tror på.

Selvom han knækker sammen under presset fra den anden Hassan. Han er et meget ordentligt menneske udadtil, han køber økologi, støtter foreningerne, han lejer en bolig for at støtte den danske økonomi, rejser på første klasse m.m.

Men indvendig ved han godt at han er ude af kontrol. Han er forvirret over hele den situationen han er i, han føler ikke at han er god nok til hverken sin kone, sit barn eller sit arbejde, han føler sig ikke engang som en rigtig mand.

Han har meget lavt selvværd og det går udover hans person, og gør også at han bukker under for det pres som Hassan udsætter ham for.

Hans kone May beskriver ham som værende fjern, lukket og opfarende. Det er også grundene til at hun bliver nødt til at gå fra ham.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu