Indholdsfortegnelse
Berettermodellen:
- Anslag:
- Præsentation:
- Uddybning:
- Ponr:
- Optrapning:
- Klimaks:
- Udtoning:

Motiver
Spørgsmål 1
- Hvilke tegn kan der være på, at et (skole)barn lider af omsorgssvigt?
- Hvordan bliver Elektra omsorgssvigtet? (Se bl.a. kapitel 1 og side 7-9 -spejlbilledet).

Spørgsmål 3
- Hvilke former for vold optræder i bogen?(Se fx kapitel 5). Hvilken form for vold synes Elektra er den værste, og hvorfor tror du, at det netop er denne der er værst?

Personkarakteristik
Spørgsmål 1
- Elektra beskriver sit udseende på s. 7 (s. 15 i bogen) Hvordan er forholdet mellem Elektras udseende og hendes indre?

Spørgsmål 3
- Personer som er døde eller savnede, tillægges ofte gode egenskaber – de bliver nærmest til helte. Men hvilke fejl har/begår faren? Læs fx side 27-28 (s. 52 i bogen)
Kilder:

Uddrag
Anslag: De første to sider får du, et lille indblik i, hvad der faktisk handler om. Du ser hvad Elektra kan gøre selv, selvom hun kun er så lille, og det kan hun jo kun fordi hun selv, har måtte tage ansvarsrollen.

Det side nummer to kan man begynde at fornemme morens alkoholmisbrug og, da hun får Elektra til at gå ned i brugsen og købe 20 Prince og 2 guldøl. Man får også fornemmelsen på hvor ligeglad moren er med hende i forhold til hendes smøger og øl.

Præsentation: Side 4 til omkring side 5 linje 14. Du miljøet præsenteret. Miljøet er for vores synspunkt er det ”typiske” Alkoholiserede hjem.

Flaskerne står rundt i huset, Moren ligger i sofaen måske lidt fordrukken, og det lille barn som skal tage ansvaret for sig selv og deres forældre.

Uddybning: Der hvor politiet kommer til at efter hjemmet. Her for du fokus på problemet. Problemet er ikke længere bare en engangsting, altså politiet havde ikke kommet hvis moren kun drak engang imellem.

PONR: Der hvor de stjæler bilen
Optrapning: Når de sidder i bilen, og Kenneth bare ville hjem, men det ender i et skænderi
Klimaks: Når Allan dør
Udtoning: Begravelsen af Allan