Problemformulering
Hvorfor blev de danske styrker egentlig indkaldt til at deltage i krigen der foregik i Afghanistan tilbage i 2001? På samme tid med at George Bush vedtog ’’The War on Terror’’.

Med dette udgangspunkt vil jeg prøve og gøre redde for, hvorfor og hvordan foregik det inden vedtagelsen af at de danskere soldater skulle rykke ind og deltage i krigen.

Hvor jeg vil diskutere og vurdere hvad krigens resultater har medført sig i dag ved hjælp af at analysere kronikken ’’Vi har tabt i Afghanistan’’

Indledning
Krigen i Afghanistan har været i gang siden 2001, hvor er at på daværende tidspunkt den Amerikanske præsident George W. Bush indførte sin kampagne om verdens kamp mod terror.

Siden 2001 har hele 46 lande deltaget i krigen på forskellige måder, for at genoprette landets stabilitet og få Taliban styren af tronen.

Siden krigens start har der været mange blandede meninger mellem de danske borgere og politiker om at det overhovedet har været det værd at sende danske trupper ned til Afghanistan.

Krigen startede primært og hovedsaligt grundet terrorangrebet på tvillinge tårnene i New York d. 11 september 2001. hvor lige efter at præsident erklærede krig mod terror fra mellemøsten.

Selve ideen fra den amerikanske side, at få stoppet Osama Bin-Laden, hans større terror gruppe kendt som Al-Qaeda og det talebanske styre, så ud til at være en af de lidt mere kompliceret opgaver.

Derfor er der lige siden krigen startede forekommet mange sårede og værste tilfælde endda dræbt. Jeg vil i denne opgave her finde ud at om krigen mod fred overhovedet skabte fred og om det overhovedet nogensinde var muligt.

I opgaven finder vi frem til om den danske militær indrykkelse i det mellemøstlige land var en succes eller en stor fejl for vore land.

Indholdsfortegnelse
Indledning: 3
Problemformulering: 4
Metode: 4
Redegørelse: 5
Analyse: 7
Diskussion og vurdering af krigen i Afghanistan: 9
Konklusion: 9
Kildeliste: 10

Uddrag
Tilbage i 1979 var den kommunistiske regering i Afghanistan ikke ret populær blandt befolkningen og der opstod utallige prostester rundt i landet.

Her førsøgte regeringen at dæmpe alt den protest der foregik rundt i landet, ved resulterede i hele 5.000 civile drab.

På dette tidspunktet fik Sovjetunionen nok, selvom de ellers tidligere var gode parter med den afghanske regering.

Det endte med at sovjetterne trak sig ind i landet op i det nordlige af Afghanistan, med både kampvogne og soldater.

Dog var befolkningen slet ikke tilfredse med den russiske indtrædelse i deres land og næsten 70% af den afghanske hær desertede, og dette medførte faktisk desværre bare endnu flere oprør.

Derefter besluttede den daværende Amerikanske præsident Ronald Reagen at større mujahedinerne, hvilket betyder de hellige kriger eller oprører.

De gjorde de igennem Pakistan, i form af flere tusinde tons ammunition og våben over en periode af 6 år. (1981-1987) Dette var et godt bud på at få stoppet kommunismen under den kolde krig ca. 1945 til 1989.

Dog tilbage i 1984 til 1987 begyndte optøjerne desværre at blive endnu større og endnu mere blodigt.

I 1987 blev der også sat træningslejre op i Pakistan, for at træne de uerfarne afghanske oprørskrigere for at kunne bekæmpe den korrupte afghanske regering.

Tilbage i 1989 forlader så den sidste sovjetiske soldat en nogenlunde roligt og stabilt Afghanistan, efter at hele 7 forskellige politiske enheder havde taget over magten og flere tusinde sovjetiske soldater var dræbt, og ikke mindst 1.5 millioner afghanere.

Dog fortsatte anarkiet og magten blev skiftet mellem de nordlige og sydlige styrker. I al denne kaos og uro fandt en mand, ved navn Mullah Muhammad Omar

et mål for genoprettelse og stabilitet, det gjorde han på den måde at han skabte terrorgruppen Taliban, og formod at tage hånd om de forældreløse børn som der blevet sat i klemme imellem krigen.