Socialdemokratiet | Opgave | 12 i karakter

Indledning
I denne besvarelse vil der diskuteres fordele og ulemper for Socialdemokratiet ved at danne en ren socialdemokratiske mindretalsregering efter et valg i foråret 2021.

Diskussionen tager udgangspunkt i Mette Frederiksens udtalelser om regeringsforhandlingerne og mandatfordelingen efter valget i 2021.

Derefter vil jeg diskutere fordelene og ulemperne for en ren socialdemokratisk regering med udgangspunkt i Kaare Strøms model for partiadfærd.

Til sidst vil jeg konkludere på en mulig socialdemokratisk mindretalsregering og dens problematikker .

Uddrag
Man kan dog argumentere for, at det på nuværеnde tidspunkt ikke vil være i de andre højr eorienterede partiers interesse at vælte en socialdemokratisk mindretalsregering.

Grunden til dette er, at hvis støttepartierne vælger at vælte regeringen, vil det nok resultere i en blå regeringen, hvilket vil gøre partiernes vælgere meget utilfredse især partier som SF og Enhedslisten.

DetVi kan ses på figur 1, at De Radikales vælgere ligger længere til mere højre fordelingspolitisk end resten af rød blok, og man kan derfor argumentere for, at de vil have bedre mulighed for at vælte regeringen .

Dog kan det ses på figur 3, at De Radikales vælgere stadig vægter den offentlige service højere end skattelettelser, og det vil derfor ikke interessere dem at vælte Socialdemokratiet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu