Sexchikane på jobbet

Indledning
Vi mennesker er født grænsesøgende. Som lille er det at se, hvor langt op i træet man kan komme, eller hvor langt ud på kanten man kan komme uden at falde. Som teenager er det grænsen mellem at drille og provokere ens forældre. Når du så bliver lidt ældre, er der mange flere grænser at søge.

Der er blandt andre seksuelle, psykedeliske og sportslige. På det seneste er der især kommet meget fokus på grænsesøgning inden for det seksuelle. I moderne tid er flere og flere kvinder begyndt at stå frem med deres historier, blandt andre den danske filmkritiker Nanna Frank Rasmussen. Debatten er blæst rigtig meget op, og der er delte meninger om hvorvidt, den er blæst for meget op.

Uddrag
Debatindlægget ”Han følte sig herefter kaldet til selv at fjerne væsken fra mine bryster” er skrevet af Nanna Frank Rasmussen, der for en del år siden havde en ubehagelig oplevelse med Peter Aalbæk. Først kom han til at spilde øl på hendes bryster, hvorefter han selv fjernede væsken. Senere på aftenen klaskede han hende i røven, da hun gik forbi ham. Disse ting skete til en filmfestival i Berlin, da Rasmussen var omkring 25 år gammel, det vil sige for omkring 25 år siden.

Rasmussen ønsker med sit debatindlæg at kaste lys over sagen, og hun håber at flere begynder at sige fra mod sexchikane, og at der kommer mere støtte til de chikanerede. I hendes øjne er der ingen undskyldning for at gøre det:

”Det er ingen undskyldning, at sådan har det altid været i filmbranchen. Det er ingen undskyldning, at en kreativ branche altid er mere grænsesøgende end andre. Det er ingen undskyldning, at der er kvinder, der er gået med på legen, eller at der også er en masse magtfulde kvinder, der har accepteret tingenes tilstand.”

I sit debatindlæg nævner hun blandt andet Anne Mette Lundtoftes bog ”Zentropia”, hvor Lundtofte fik lov til at bevæge sig frit rundt og snakke med, hvem hun ville i Zentropa, der er Lars Von Trier og Peter Aalbæks filmselskab. I bogen er der mange historier om kvinder, der har oplevet chikane og mandschauvinisme i deres tid på Zentropa.

Hun inddrager også den islandske sanger Björks anklage mod Von Trier og Aalbæks reaktion til denne:

” »Så vidt jeg husker, var vi ofrene«”.

Debatindlægget afsluttes med sætningen: ”Der er ingen undskyldning for sexisme og magtmisbrug.”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu