RetNemt | Erhvervscase

Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik
Personas
Købsadfærd
Forståelsesfase – indsamling af data og udarbejdelse af forretningsmodel - Canvas
Nøglepartnere:
Nøgleaktivitet:
Nøgleressourcer:
Værditilbud:
Kunderelationer:
Kanaler:
Kundesegmenter:
Omkostningsstruktur:
Indtægtsstrømme:
Forretningsmodel
Omverdensmodel:
Afhængige omverden:
Uafhængige omverden:
Værdikædeanalyse:
Kritiske succesfaktorer og udfordringer – fastlæggelse af kritiske succesfaktorer og opstilling af liste med væsentlige udfordringer:
Rentabilitetsanalyse

Uddrag
Virksomheden RetNemt leverer måltidskasser med friske råvarer til hoveddøren, hos deres kunder. RetNemt er en virksomhed der startede i 2006.

Virksomheden blev etableret i Helsingør. Virksomheden er udviklet og lanceret af Bjarne Marell og Klaus Toft, og hovedkontoret ligger også i Helsingør idag.

RetNemt har leverandører til at levere friske råvarer, og så sørger RetNemt for at kasserne bliver pakket med de rigtige vare, og derefter leverer de dem selv videre til kunderne.

Virksomheden er et anpartsselskab, og derfor er virksomheden ikke en personligt ejet virksomhed. Virksomheden opererer på business to consumer markedet, fordi de leverer og sælger deres varer direkte til forbrugeren.

Årets resultat efter skat for virksomheden RetNemt var 189.000 kroner i år 2017. Årets resultat er steget fra år 2016 fordi, at de havde et investeringsår og derfor kom de ud med et negativt tal på bundlinjen der stod på -937.000kr.

“Direktør Klaus Toft Nørgaard udtaler om regnskabet: "Det irriterer mig selvfølgelig, at bundlinjen er negativ.

Men i kraft af det hovedsageligt skyldes investeringer, som vi har foretaget i markedet og nogle ekstraordinære omkostninger, der hænger sammen med den transaktion, vi var gennem med vores svenske medejere, er det ikke noget, der giver grund til bekymring.

"Det er stadig et godt regnskab, specielt fordi vi kan se, at vi kan vokse ret voldsomt uden, at det rigtig kommer til at koste på bundlinjen," fortsætter han.

"Vi skal selvfølgelig have et plus i år, selvom vi investerer kraftigt. Det er evident. Vi skal samtidig realisere pæne tocifrede væksttal på omsætningen," siger Klaus Toft Nørgaard”1
Personas

Karina er 35 år gammel og bor med sine to børn. Det ældste barn hedder Liam, som er 7 år. Den yngste hedder Anna, hun er 5 år.

Da de ikke er så gamle, så bliver Karina nødt til at fokusere meget, på at bruge så meget tid, som muligt på at holde øje og lave ting med dem.

Karina har også meget arbejde, som gør at hun hurtig bliver stresset, hvis hun også skal nå at handle efter arbejde.

Retnemt har gjort det let for hende, at have tid til sine børn og sit arbejder. Det samme gælder hendes tvillingebror, som har haft samme problem. Selvom det er dyre, end hvis hun selv gik ud og handlede, så er det ikke et problem for Karina.

Hendes økonomi er lidt over hvad en middel indkomst er, derfor har hun valgt at prioritere måltidskasserne, fordi hun har travlt. Retnemt er også e-mærket, hvilket gør at Karina hurtigt har tillid til virksomheden.

Karina er ikke god til selv at finde på idéer, til hvad hun skal lave af mad. Retnemt er sund og inspirerende på samme tid, da der står en masse opskrifter på deres hjemmeside, også følger der også opskrifter med i måltidskasserne.

Hun synes hurtigt om idéen, med at måltidskasserne ændre sig, afhængig af hvilken årstid det er.

Hun vælger altid at købe stort ind hver gang, hun handler ind på deres hjemmeside, så køber hun de mindre hverdagsting i de fysiske butikker. Grunden til dette, er fordi at leveringen kun er gratis, hvis hun køber for over 600 kroner.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu