Indledning
I artiklen ’Ret til at leve sundt’ kommer økonomen Sinne Smed ind på at vi mennesker ikke altid træffer de rigtige beslutninger, når det kommer til sundhed.

Det er den største problemstilling i hendes artikel. Hun mener at ting som at udsætte andre for passiv rygning og at det at spise usundt, med den viden vi har omkring emnerne den dag i dag, er ufornuftigt.

”Selv med økonomens briller er der dog tilfælde, hvor individet ikke nødvendigvis træffer de optimale valg, især ikke hvis man ser, hvad der er bedst for samfundet samlet set..”

Uddrag
Det fremgår i teksten at der er stor forskel på folk i de sociale klasser. Der er forskel på kostvaner, motion og rygning. Dette er lidt uforståeligt, da alle de sociale klasser får den samme information omkring sundhed, men alligevel er middelklassen klart sundere end de lavere sociale klasser.

”Det centrale spørgsmål er her, om det skyldes, at folk har forskellig mening om, hvad det gode liv er, eller om det skyldes forskelle i evner og muligheder for at leve det sunde liv.” For når alle får de samme oplysninger, men der er markant forskel ifølge KRAM, så må det være fordi at vi ikke alle har de samme muligheder og lyster.