Et sundt forhold til sundhed | Analyse

Indledning
I denne opgave vil jeg lave en analyse af reklamefilmen ”Et sundt forhold til sundhed”. Denne reklamefilm er små 2 minutter lang og er lavet af firmaet Fitness World.

Til at analysere reklamefilmen, vil jeg benytte mig af Laswells kommunikationsmodel. Her vil jeg blandt andet komme ind på afsender, meddelelse herunder Aida modellen. Efter analysen vil jeg vurdere reklamefilmens gennemslagskraft.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Analyse
- Afsender:
- Meddelelse:
- Medie:
- Modtager:

Vurdering af reklamefilmens gennemslagskraft

Uddrag
Fitness World har lavet en reklamefilm på små 2 minutter. Reklamefilmen bliver sat i historisk perspektiv, hvor der bliver forklaret at vi i mange tusinde år har været aktive og at kroppen er bygget til at være aktiv.

Dette vises f.eks. ved at vi går fra at være abe til at blive mennesker (0:05 min) og at gå ude i marken og pløje (0.13 min).

Som følge nyere teknologi, så bliver vi mere og mere dovne. Det vises f.eks. i starten af reklamefilmen, hvor en robot støvsuger kører og en pige bare løfter fødderne, mens hun spiser popcorn (0:19 min).

Herefter sender Fitness World en besked til modtageren om at man skal finde en balance mellem at have det sjovt og at være til freds med sin krop (1:31-1:35 min).

Dog finder man først til sidst ud af at denne reklamefilm er lavet af Fitness World. Det første logo man ser, er en pige, som træner med en ældre herre med logo på brystet (1:38 min).

Dog er der nogle hentydninger undervejs til at signalere at det i hvert fald handler om træning. F.eks. hvor man ser en kvinde løbe ude ved vandet (0:50 min) og når det gamle tv vises og Fitness World forklarer og en ny fitness trend, som startede (1:03-1:14 min).

Så man får altså signaler om at hvilket emne dette er, men afsenderen, som er Fitness World, bliver først tydelig til sidst i reklamefilmen.

Der bliver sagt noget interessant i midten af videoen: ”Historien har lært os, at bevægelser skaber forandring” (0:48 min). Dette er tiltænkt er historisk perspektiv i hvert fald ud fra billederne dertil.

Fitness World gør det også til en motivation for den enkelte, ved at vise at de også gælder ved de ting, som ingen ser (0:56 min) og på den måde kan den enkelte bruge dette til at de har virket historisk med store forandringer, så kan det også virke for mig til at lave store forandringer i f.eks. vægt.

Derudover har Fitness World lavet nogle sprog valg, som skaber en fælles følelse i reklamefilmen. De bruger vendinger, som ”vi” (0:17 min) og ”vores” (0:35 min). Dette gør at man føler sig en del af denne reklame og at det gælder for os alle.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu