Respiration | Analyse

Indledning
Vi har fået nogle data fra forskellige dyr i det her tilfælde er det tale om en slange, en marsvin og en mus, vi skal undersøge ved hjælp af vores data, henholdsvis dyrenes basale stofskifte, og vi skal også observere om der er en lighed mellem dyrenes oxygen indtag og deres udslip af carbondioxid.

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Hypotese:
Teori:
- Fremgangsmåde:
- DEL A:
- DEL B:
Resultater:
- Fejlkilder:
- Diskussion:
Konklusion:
Kildeangivelse:

Uddrag
For at forstå vores hypotese er det vigtigt at vide, at ensvarme dyr bruger energi på at holde sig varme.

Hvis de er udsat for kulde, skal de bruge mere energi for at holde sig varme, fordi ensvarmede dyr styrer deres sin egen temperatur.

Modsat bruger vekselvarme dyr nærmest ikke energi på at holde sig varme, da deres temperatur i høj grad bliver dikteret af omgivelserne, hvilket resulterer i som sagt at vekselvarme ikke skal bruge energi på at holde sig varme.

Den proces der sker når et dyr trækker vejret og udånder, kaldes respiration. Når et dyr trækker vejret, så optager den oxygen og glukose, og omdanner det til carbondioxid og vand, for så at frigive energi i form af ATP.

Ud fra vores respiration teori vi ved også at forholdet mellem oxygen optagelse og carbondioxid udslip er 1:1.

Det vil sige at hvis dyrene optager et stykke oxygen molekyle så vil de også afgive et stykke carbondioxid molekyle, fordi forholdet er 1:1.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu