Reklamebrevet | Analyse | Mads Flarup Christensen

Indholdsfortegnelse
Analysen:
Kommentar til landsdækkende avis:
Kildeliste:

Uddrag
Greenpeace er en NGO, som kæmper for at vi får et bedre miljø her på kloden. Det har de nu gjort i over 40 år. Organisationen har kontorer i over 40 forskellige lande.

Greenpeace er afsenderen af det reklamebrev som blev vedlagt dagbladet Informationen i 2013. Reklamebrevet blev skrevet af Mads Flarup Christensen. Han er generalsekretær i Greenpeace Norden. Han taler om problemerne i Antarktis.

Den er sat sådan op at vi først ser flere forskellige billeder fra Antarktis og får faktuelle viden omkring stedet og hvad der er ved at ske med det. Man kan allerede her se afsenderens holdning til problemet i Antarktis.

I selve reklamebrevet er det Mads Flarup Christensens formål at overtale læseren til at donere til Greenpeace så de kan hjælpe Antarktis.

Informationerne om dette er på sidste side i reklamebrevet, og kommer derfor efter at Mads Flarup Christensen har forklaret hvorfor der er et problem.

Afsenderen bruger en række sproglige virkemidler for at få læseren overtalt til at donere til organisationen. Christensen fokuserer i teksten, som nævnt tideligere, på Antarktis og på hvordan olien skader stedet.

Allerede i det første citat ser man hvordan Christensen bruger sproget. I citatet står der: ”Olieselskaberne kom, borede efter olie og lod det sive ud i floderne. Indtil fiskene svømmede med maven opad”.

Selvom han ikke direkte skriver at det er olieselskabernes skyld, så kommer det tydeligt til udtryk i citatet. Den sidste sætning i citatet ”Indtil fiskene svømmede med mave opad” er en klar metafor.

Fisk svømmer normalt ikke med maven opad, så det han mener med sætningen er, at fiskene er døde og at det er olieselskabernes skyld.

Metaforen fanger modtagernes opmærksomhed, da man lige skal fortolke meningen. Citatet er skrevet to gange og er skrevet med en stører tekst i resten, hvilket fanger modtagerens opmærksomhed endnu mere.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu