Rejsebranchen | Afsætning | 10 i karakter

Opgave 1.

Jeg har fået til opgave at karakterisere det danske chartermarked. Jeg har taget udgangspunkt i bilag 1,2 og 4. Man kan se i bilag 4

at bæredygtighed har meget at sige på chartermarkedet og nok også har indflydelse på det fald, der har været af rejsende kunder de seneste år.

Der står nemlig i bilag 1, at der er et fald på 4,5% af kunder det seneste år. Man kan også se i bilag 2, at der er nedgang i salget at rejser, men hvad er årsagen egentlig til faldet?

I bilag 1 snakker de meget om, at de ikke tror det er bæredygtighed der spiller den store rolle i nedgangen på chartermarkedet, men at det derimod er livstilsændringer og ændringer i det danske vejr

der gør det negative udfald for chartermarked. Altså folk ikke vil betale penge for en rejse, når de lige så godt kan holde deres ferie i Danmark i det gode vejer.

Uddrag
Den næste jeg har valgt, er massemedier. Massemedier handler om mediernes omtale og hvad det kan have af konsekvenser for virksomhederne.

I dette tilfælde er det de danske charterselskaber det handler om og hvordan det kan få konsekvenser hvis de kommer i klørene på medierne.

Medierne kan både have en god og en dårlige indflydelse på virksomhederne. Hvis de skriver gode ting kan det tiltrække flere kunder, men hvis de skriver dårlige ting, kan den enkelte virksomhed kommer i en ”shitstorm”

som kan have den konsekvens at virksomheden går konkurs fx hvis kunder mener, at nogle charterselskaber har nogle dårlige fly og kunden skiver et opslag på fx Trustpilot eller give et tip til at avis eller et andet medie kan sådan en lille ting kan få en virksomhed ud i det, som kaldes en ”shitstorm”.

Derfor er det noget, som virksomhederne meget gerne vil holde sig langt væk fra og derfor gør de alt, der står i deres magt for ikke at havne i sådan en position.

Den sidste ting jeg har valgt at tage fat i, er politiske og lovgivningsmæssige forhold og hvordan det kan komme til at påvirke de danske charterselskaber? Altså det kan det fx hvis der kommer en lov omkring, hvor meget co2 de må udlade om året.

Så kan det påvirke virksomhederne til at aflyse nogle af deres fly eller finde på en mindre miljøbelastende måde at flyve på. En anden ting som også har en kæmpe indflydelse på charterbranchen, alle andre virksomheder og resten af verden er her i tiden corona.

Som vi alle nok ved fylder corona meget i hele verden lige nu og det er derfor ikke muligt at rejse grundet, at vi skal have stoppet smitte spredningen.

Det har taget meget hårdt på charterselskaberne og der er nogle selskaber, der er gået konkurs mens andre har fortaget megen fyringer for at kunne få deres virksomhed til at løbe rundt i disse tider.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu