Reality-tv | Debatterende artikel

Indledning
Reality-tv er efterhånden blevet en populær genre, som de fleste danskere har set og kender til, men hvor går grænsen egentlig for hvilke tv-programmer, der kan kategoriseres som reality. Dette er et spørgsmål, som mange har forsøgt at svare på, men det kan være svært, når programmerne strækker sig fra Robinson Ekspeditionen til Gift ved første blik, selvom nogle ville påstå, at der egentlig ikke er så stor forskel på de to programmer, som man umiddelbart skal tro.

Spørgsmål som dette kan fortsætte i mange år endnu, da grænsen mellem hvad der er reality og dokumentar, efterhånden er blevet mere og mere sløret, til et punkt hvor nogle slet ikke kan kende forskel længere, men Mikael Arendt Laursen er slet ikke i tvivl om, hvor grænsen er. I sit debatindlæg ”Gift ved første blik udhu- ler ægteskabet” som blev bragt i Information d. 17. februar 2017, skriver Laursen, ”Tilbage er et realityshow, der ikke har ret meget med reality at gøre.

Det er tværtimod blot endnu et underhold- ningsprogram, der i stil med X Factor lukrerer på unge menneskers håbefulde fremtidsdrømme.” Her ytrer han klart sine holdninger om Gift ved første blik, som han kalder et underholdningspro- gram, der ikke bare tjener deres penge på at udnytte ensomme danskere, der leder efter den eneste ene, men også tager noget så helligt som ægteskabet og degraderer dets rygte.

Uddrag
Laursen kommer med et lettere provokerende udsagn i sit debatindlæg, da han siger, at man i Gift ved første blik bruger drømmen om at finde kærlighed og et livslangt forhold med den perfekte ægtefælle til at tjene penge, ”Det devaluerer ægteskabet som institution, og det prostituerer drømmen om det dybe, fortrolige, trofaste parforhold ved at tage det frem, løfte det op, lade, som om det er den ægte vare, for derefter at smide det ud igen, hvis det ikke virker.” skriver Mikael Arendt Laursen, hvor han understreger sin tidligere pointe omkring, at programmet ødelægger de religiøse og hellige aspekter af ægteskabet.

Det at programmet fremstår som reality, selvom det bare er under- holdning, da intet af det er ægte i hans øjne, er dog ikke Laursens eneste problem med konceptet. Da han i teksten skriver, ”Men her brister drømmen, og ægteskabsinstitutionen bliver tømt for ind- hold, for konceptet er kun et eksperiment, der varer i fem uger.” ser vi klart hans holdning, hvor han mener, at programmet ”udhuler” ægteskabet for ingenting, da det alligevel kun varer i fem uger, hvilket ikke er det værd for profit og underholdning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her