Indholdsfortegnelse
Spørgsmål til Pretty Woman
- Vivian
- Edward
● Budskab: Hvilke værdier er vigtige i filmen?
● Perspektiver til myten om Pygmalion.

Uddrag
Vivian starter ud med at være en prostitueret, som tjener sin husleje på den måde. Det er hendes bedste veninde som har taget sig af Vivian og har vist denne levemåde til Vivian.

Vivian har store smukke røde krøller, men når hun er ude som prostitueret, så har hun en hvid korthåret paryk på. Hun vil ikke vise sit sande jeg overfor mænd der gerne vil leje hende for en aften.

Hun møder Edward en aften, hvor hun er ude og stå ved kantstenen for at vinke fyre ind til siden. Han spørger om vej hen til sit hovedkvarter og Vivian kommer med et forslag. Edward tager hende med hen til sit rige kvarter og op i sin dyre lejlighed.

Han har ikke ”lejet” hende for at bruge hende, men bare for et godt selskab. Derefter betaler han hende for at være der i en uge, hvor han køber tøj til hende og derfra udvikler hendes stil sig.

Hun går fra at ligne en der er prostitueret, som går i hullet, slidt tøj til at være en feminin klædt kvinde. Hun kysser aldrig på munden, da det er hendes måde at vise rigtig kærlighed på.

Hun er ikke helt tryg ved Edward i starten og har det i starten ret mærkeligt med at Edward ikke vil være sammen med hende på den seksuelle måde.