Indledning
Besiddelse af stor magt indebærer nødvendigvis stort ansvar. Ikke mindst gennem handlinger men også gennem intentioner.

Sci-fi kortfilmen ”Peaceforce” udgivet i 2011, instrueret af Peter Gornstein, undersøger et dystopisk Danmark i året 2032.

Landet er hærget af kaos, mangel på alle basale levevilkår, såsom mad, vand, mangel på husly osv. Dette har transformeret Danmark til et næsten anarkistisk, brutalt og primitivt samfund.

Yderligere undersøger filmen hvordan mennesker som havde et normalt liv i fortiden, reagerer og tilpasser sig til det nye samfund.

Uddrag
Før ordren om at stoppe Jeepen, havde en ukendt soldat og borgerrepræsentant en samtale som udtrykker man årsagen til filmens konflikt mellem Peaceforce og de civile. Mistillid.

Den unavngivet soldat snakker om at alt i zoologisk have blev plyndret i ”mangelperioden”, hvor borgerrepræsentanten svarer at det rigtige at kalde det var hungersnød.

Hvor soldaten ignorant svarer: ”Ingen døde af sult” . Peaceforce soldaterne ser borgerne som utaknemlige og med dårlig attitude.

Det gøres her klart at der er en tydelig splittelse mellem dem, sproget her er et symbol på den splittelse. Dansk contra Engelsk. Det er også på denne køretur vi bliver uddybet i kortfilmens miljø.

København ligger i ruiner, affald over det hele. Og luften virker beskidt. Et trist, ødelagt og desperat København i forlængelse med valget at fremhæve og putte et gråt filter over alle billeder i hele filmen giver en sympati overfor borgerne, og i lang tid stoler man på borgerne.