Indledning
Peaceforce er en danskproduceret science-fictionkortfilm indspillet i 2011. Kortfilmen finder sted 8 april 2032 som ses ved minut 0.32.

Filmen finder sted i Danmark, som ligger i ruiner og hvor fattigdom og sult er de centrale faktorer i kortfilmen.

Den danske civilbefolkning er efterladte til dem selv, hvor Peaceforce er en militær enhed, der forsøger at skabe fred og genoprette Danmark. Filmen handler i bund og grund om

at en ældre herre, der er borgerrepræsentant melder, til Peaceforce, at de bliver angrebet af en vild elefant, hvor AHT 43162 afviser ordrer for at hjælpe de civile i kampen mod elefanten.

Uddrag
Da Kortfilmen har en meget hurtig handling og det hele går stærkt, er det en god idé at sætte den ind i berettermodellen for at få bedre forståelse for filmen og dens vendepunkter.

Anslaget i Peaceforce er den første scene i filmen, hvor man kan se en computerskærm med ordene ”food rations

Copenhagen og violence” hvilket allerede der får tankerne i gang hos seeren og hvor man får seerens opmærksomhed. I præsentationen bliver vi introduceret til AHT 43162 (soldaten og hovedpersonen)

hans overordnede samt borgerrepræsentanten, hvilket er de centrale personer i kortfilmen med mest betydning. Uddybningen er, når soldaterne og borgerrepræsentanten er på vej til yderdistriktet

hvor vi lærer personerne bedre at kende, fx at AHT 43162 har dansk baggrund og er et godt menneske og vil hjælpe folk.

Derudover er det her, vi får indblik i, hvad der sker i Danmark (2.25 - 2.55) hvor landet er i ruiner og folk ”overfalder” kampvognen ved 2.25 ca.

Point of no return er når AHT 43162 forlader kampvognen og beslutter sig for at afvise en ordrer fra hans overordnede og er fast besluttet på at hjælpe de civile mennesker i yderdistriktet.

Konfliktoptrapningen sker kort efter soldaten har afvist en ordrer. Den tilskadekomne, der blev angrebet af elefanten, dør kort efter AHT 42162’s ankomst og det er her konflikten optrappes idét en af de civile går til angreb på AHT 43162 pga.