Morderen På Den Hvide Hest | Analyse | Peter Hammer

Indledning
”Alle kan blive manipuleret af en psykopat. Alle”. Sådan lyder det fra hovedpersonen i dokumentaren morderen på den hvide hest.

Den danske dokumentar er fra 2016, Østjyllands Statsfængsel, som er udgivet af Peter Hammer.

Mariann Poulsen var blot 14 år, da hun fik øjnene op for den 12,5 år ældre massemorder Peter Lundin. ”Er der optur, er der nedtur.

Er der nydelse, er der smerte. Er der galskab, er der hjerte. Er der himmel, er der helvede ”. Dramatikken omkring manipulation, ulykkelig kærlighed, skrøbelighed og mediernes overfladiske dækning bliver omdrejningspunktet for den dybdeborende dokumentar.

Mariann Poulsen får her lov til at sprede hendes side af historien, og vi ser i løbet af dokumentaren, hvor meget to mennesker egentligt kan klare, når de virkelig elsker hinanden.

Uddrag
Dokumentaren går ind under kategorien dybdeborende dokumentar. I dokumentarfilmen forsøger man at belyse Mariann Poulsens side af historien, hvilket er det overordnede formål.

Derudover er det egentlige formål for en dybdeborende dokumentar ofte at forsøge at sætte dagsordenen i forhold til den offentlige debat.

Vi ser i dokumentaren, hvordan medierne reagerer på nyheden om Mariann Poulsen og Peter Lundin, hvilket er et overordnet forsøg på dette.

Vi ser interviews med involverede parter, hvoraf Mariann og hendes partner Brandur stilles op som modsætninger.

Journalisten i disse interviews griber håndfast ind, oplægger en debat og stiller kritiske spørgsmål, som tydeliggør synspunkter og argumenter for os som seere.

Udsendelsen starter med et anslag, som fanger seeren med det samme. Desuden lægges der ikke skjul på, at brugen af filmiske virkemidler er nøje planlagt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu