Corona, kolera og kultur-kroner | Analyse | Peter Pentz

Indledning
Kulturens egentlige betydning skinner for alvor igennem, når den bliver pakket væk. Først når kulturlivet og ungdomslivet bliver sat på pause

kan vi se hvor stor betydning det i virkeligheden har for samfundets trivsel og unges dannelsesproces. Epidemier og pandemier som Kolera og Corona sætter en stopper for

at flokdyr som mennesker kan følge deres natur og trang til samvær og fællesskab. Navlestrengen er et symbol på

at vi mennesker er skabt til at være forbundet med hinanden og at vi mennesker er afhængige af hinanden for at kunne leve.

I takt med at der bliver lagt låg på kulturlivet og fællesskabet oplever flere og flere mennesker ensomhed. Men hvordan kan det egentlig være at kulturlivet bliver nedprioriteret i krisetider?

Og hvilken påvirkning har det på mennesker at deres frihed bliver begrænset, og de ikke kan følge deres naturlige instinkter og trang til fællesskab?

Uddrag
Men er sundhed kun det fysiske helbred? Hvad med det mentale helbred? Den kulturelle værdi er enorm for mennesker trivsel og mentale helbred.

Men Som Peter Pentz skriver, er det ikke nemt at definere kulturel værdi, da det er svært at forklare hvorfor kultur er vigtigt når vi snakker politik .

Derfor er det svært at forsvare hvorfor kulturlivet har en lige så stor betydning for menneskers mentale helbred, som sundhedssystemet og hospitalerne har for det fysiske helbred.

”Alle ord, der fortæller om det, der former menneskets selv og selvets plads i verden. Det er værdi, men hvordan omsættes personlige, indre oplevelser til politiske prioriteringer?

Heller ikke værdien for offentligheden som helhed kan sættes på formler eller gøres op i tal. Der er noget med fællesskab, samhørighed og identitet i en helhed”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu