Olsen & Arnesen har givet os samtalen tilbage | Analyse

Indledning
Jeg vil sammenligne teksterne ”Olsen og Arnesen har givet os samtalen tilbage”, skrevet af Kurt Lassen og ”Lars Hendel: Miraklet”

I blogindlægget ”Olsen og Arnesen har givet os samtalen tilbage” er det en blandingsgenre, da det er et blogindlæg, den er kreativt bygget op, den har også nogle ufuldstændige sætninger.

Da den bruger punktummer i stedet for kommaer, hvilket giver korte hovedsætninger . Den låner også fra andre genre , som skriftsprog da den har sprogrigtige virkemidler .

Uddrag
Ordvalget er meget formelt, det bliver brugt meget positivt, og der bliver brugt mange talesprogstræk. Igen eksemplet ovenover med regnen der styrter ned.

Vi synes ikke at der er en specifik ordklasse der er dominerende, da det er meget lige fordelt. Men der er en masse udsagnsord og præpositioner i teksten.

I teksten ”Lars Hendel: Miraklet” det er en avis artikel fra BT . Sproget i artiklen hænger rigtig godt sammen med overskriften, det gør den fordi den beskriver godt hvordan det er en svær kamp for Danmark at få en sejr over Portugal.

Men da der sker et mirakel kan Danmark stolt tage en sejr med hjem. Sproget bliver også indenfor genren, da den beskriver rigtig godt hvordan kampen er foregået.

Hvilket er godt for de personer der ikke havde mulighed for at se kampen, men kun har mulighed for at læse om den.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu