Nytårsdag analye

Uddrag
Novellen, Nytårsdag af Julie Butschkow, handler om jeg-fortælleren, hvis kæreste, Henrik, er i forsvaret, og bliver udsendt nytårsdag. Efter Henrik er taget afsted, tænker jeg-fortælleren meget på hvad der kan ske Henrik i krigen. Hver gang Henrik ringer hjem, kommer jeg-fortælleren til at græde, og når dette går op for Henrik, lægger han på. Det er svært for jeg-fortælleren at falde i søvn, når Henrik ikke er der, og jeg-fortælleren er konstant bange for at der skal ske Henrik noget.

Jeg-fortælleren drømmer en nat, mens Henrik er udsendt, om en tidligere episode, mellem Henrik og jeg-fortælleren, hvor Henrik tæsker jeg-fortælleren.
Efter natten hvor jeg-fortælleren drømmer om episoden med Henrik, vågner jeg-fortælleren op om natten, angsten er væk, og for første gang i lang tid føler jeg-fortælleren sig rolig.

Efter et par dage uden angst, begynder jeg-fortælleren at rydde op i lejligheden, vaske tøj, støvsuge og gøre rent. Jeg-fortælleren er pludseligt effektiv, og fuld af energi. En dag sorterer jeg-fortælleren alle tingene i lejligheden, og lægger alle Henriks ting i flyttekasser, for derefter at ringe til et opbevaringsfirma, og få dem til at hente og opmagasinere dem.
Jeg-fortælleren sender senere en mail, hvor der står at Henrik kan hente sine ting i flyttekasser.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!