Novasol | Eksamenssæt 1. december 2016 i Afsætning A

Besvarelse af eksamenssættet i Afsætning A fra 1. december 2016 om virksomheden Novasol.

Indledning
Novasol befinder sig på en lang række af markeder, fordelt på 26 lande i Europa . Novasol befinder sig i branchen for ferieudlejningshuse , her konkurrerer de både med privatpersoner som udlejer direkte til dem de kender, men samtidig findes der også en række større konkurrenter som arbejder ligesom Novasol. På markedet er Novasols største konkurrenter Dancenter, Sol og Strand og Feriepartner, derudover er der omkring 140 mindre udlejningsbureauer . Mange privatpersoner lejer deres sommerhus ud, nogle gør det til dem de lige kender, hvorimod andre bruger fx. Airbnb eller lignende websites. I Europa er Novasol den største udbyder af feriehuse, da de har over 30.000 huse at vælge mellem . Novasols markedsandel ligger lige nu på omkring 27%, hvilket gør dem til markedslederen i branchen for udlejning af ferieejendomme .

Indholdsfortegnelse
Karakteriser kort det marked Novasol Danmark befinder sig på. 1
Analyser omverdensforholdene for Novasol i Danmark. 2
Analyser konkurrencesituationen for Novasol i Danmark. 5
Skydeskivemodellen 5
Konkurrence former: 6
Porter’s 5 forces: 7
Diskuter Novasols vækststrategi 9
Bilag 11

Uddrag
I forhold til teknologien, skal Novasol tilpasse sig i forhold til digitalisering, da der er et stigende forbrug af digitale medier i dagens Danmark, og derudover er Danmark også et af de lande i verden der er mest digitaliserede . Derudover skal Novasol være opmærksom på, at der hele tiden sker en udvikling i teknologien, og man kan hele tiden effektivisere herudfra. Får konkurrenterne nye og smarte teknikker i forhold til teknologi, skal Novasol “følge strømmen”, og opgradere ligeledes. Novasol kan dog ikke påvirke hvordan teknologien er, i de forskellige udlejningshuse, dog kan de tilpasse sig i forhold til hjemmeside og betalingsmetoder.

-------

Leverandørerne er sommerhusejerne, og Novasol kan påvirke leverandørerne ved at tilbyde udlejerne de bedste forhold, så det er attraktivt for leverandørerne at leje ud gennem Novasol.
Novasol forsikrer nemlig sommerhusejerne. Deres sommerhuse bliver automatisk dækket af Novasols forsikringer helt gratis, og det er også en måde at påvirke sommerhusejerne, til at de kan føle sig trygge ved at udleje gennem Novasol.
Novasol udbetaler sommerhusejerne af leje inden gæsterne ankommer. Derudover betaler Novasol ejerne for booking af sommerhuset hvis gæsterne vælger at annullere bookingen. Det giver også en form for tryg for ejerne .
For Novasol handler det i bund og grund om at have det rigtig udbud.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu